Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 10 december 1999
·

Aangehouden Leiden
Op de Hooigracht is donderdagmiddag een 41-jarige man uit Leiden aangehouden. Een andere man die in de buurt aan het werk was, werd door een buurtbewoonster gewaarschuwd dat er aan de achterzijde van een pand aan de Hooigracht iemand over een muurtje was geklommen. Toen de dief met een aantal stukken lood weer terugklom, heeft de getuige hem aangehouden en aan de politie overgedragen. Met een dagvaarding kon de man weer gaan.

Aanhouding na beroving Leiden
Na een beroving donderdagmiddag nabij de Kanaalweg is een 35-jarige man uit Leiden aangehouden. De man had rond 14.15 uur eerst de weg gevraagd aan een 37-jarige vrouw die met haar auto op de Vollenhovenkade geparkeerd stond. Na te zijn weggelopen, rende de man ineens weer terug naar de auto, stapte in, dreigde de vrouw met een mes en dwong haar weg te rijden. De vrouw reed de Kanaalweg op.Tijdens de korte rit heeft de man de sieraden van de vrouw en haar portemonnee gepakt. Toen bij een kruising de vrouw remmen moest, wist zij het portier te openen en uit de auto te vluchten. Ook de man is, nadat het starten van de auto niet wilde lukken, weggerend. Op aanwijzing van een getuige heeft de gewaarschuwde politie samen met een surveillancehond de agressieve man op de Lorentzkade kunnen aanhouden. De man is geboeid naar het politiebureau gebracht, waar hij is in verzekering is gegaan.

Geschoten Leiden
Vrijdagochtend 00.30 uur is in een horeca-gelegenheid aan de Hooigracht een 40-jarige man uit Leiden neergeschoten. Het slachtoffer is met verwondingen aan arm en buik naar het LUMC gebracht. Een 43-jarige man uit Zoeterwoude heeft de schoten gelost en is door de politie aangehouden. Hij heeft verklaard al jaren lang door het slachtoffer getreiterd te worden. Toen de man vrijdagmorgen opnieuw zou zijn getreiterd, heeft hij de Leidenaar neergeschoten. Het slachtoffer heeft nog geen verklaring af kunnen leggen. Door de politie is het vuurwapen dat vermoedelijk gebruikt is, in beslag genomen.

Letselaanrijding Voorhout
Op de Jacoba van Beierenweg in Voorhout vond gistermiddag een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. De bestuurder van de personenauto wilde rechtsaf slaan, om een inrit in te rijden. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige inwoner van Lisserbroek, hield waarschijnlijk te kort afstand en reed tegen de auto aan. Hij kwam ten val en klaagede over pijn in zijn elleboog en pols.

Diefstal sieraden Lisse
Bij een juwelier aan het Blokhuis in Lisse zijn gistermiddag 40 gouden colliers gestolen met een totale waarde van ongeveer 12.500,-. Twee mannen kwamen de winkel binnen en leidden het personeel af. Een personeelslid loopt even nar achteren en als zij terugkomt zijn de mannen verdwenen, alsmede een tableau met daarop de colliers. Het tableau lag op dat moment in de openstaande kluis in een nis van de winkel. De politie stelt een onderzoek in.

Controle vuurwerkverkooppunten Oegstgeest/Zoeterwoude/Leiderdorp De politie heeft gisteren de vuurwerverkooppunten in Oegstgeest gecontroleerd. Bij de zes verkooppunten werden geen overtredingen geconstateerd. In Zoeterwoude en Leiderdorp werden vijf verkooppunten bezocht. Ook daar werden geen overtredingen geconstateerd.

Inbraken Zevenhuizen
Gisteravond is in een tussenwoning aan het Hazeveld in Zevenhuizen ingebroken. De dader(s) hadden een raam geforceerd en zo toegang verkregen tot de woning. De bovenverdiepingen werden doorzocht. Fotoapparatuur werd weggenomen. In een andere woning aan het Hazeveld werd ook geprobeerd in te breken die nacht. Bij de keukendeur en een uitzetraam werden braaksporen aangetroffen. Een buurtonderzoek heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Inbraak woning Gouda
In de avond van 9 december werd ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Gouda. Op de tweede verdieping werd een keukendeur opengebroken en de woning werd doorzocht. Cheques en audio-apparatuur werden weggenomen. Een preventieadvies is afgegeven aan de bewoner.

Controle sluitingstijden Gouda
De eigenaar van een coffeeshop aan de Prins Hendrikstraat heeft vannacht een proces-verbaal gekregen voor het zich niet houden aan de sluitingstijden. Omstreeks 00.45 uur zaten er nog volop mensen in de zaak. Er bleek geen vergunning afgegeven te zijn. Een mini-verbaal werd uitgereikt.

Gestolen fietsen terecht Nieuwerkerk a/d IJssel Begin december heeft de politie al gemeld dat een voor fietsdiefstal aangehouden 36-jarige inwoner van Leidschendam tijdens verhoor bekende verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal fietsdiefstallen. Vaak stonden deze fietsen onafgesloten bij woningen of haalde hij ze uit niet afgesloten schuurtjes. Op aanwijzing van de man werden 43 fietsen teruggevonden. Aan de hand van aangiften konden een aantal fietsen weer aan de benadeelden worden teruggegeven. Maar van veel fietsen is de eigenaar nog niet bekend. De politie doet opnieuw een oproep aan mensen die het afgelopen jaar gedupeerd zijn door diefstal van hun fiets. Zij kunnen bij de politie in Nieuwerkerk informeren of mogelijk hun fiets is teruggevonden.. Het telefoonnummer van de politie in Nieuwerkerk is (0180) 39 55 00.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie