Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oosterwijk nieuwe Secretaris-Generaal Economische Zaken

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ persbericht

OOSTERWIJK NIEUWE SECRETARIS-GENERAAL ECONOMISCHE ZAKENDatum: 10-12-1999

De Ministerraad heeft op voorstel van minister Jorritsma van Economische Zaken ingestemd met de voordracht van drs. J.W. Oosterwijk (48) als secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken per 1 februari 2000.
De heer Oosterwijk is sinds 1 juli 1997 thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën. In die hoedanigheid is hij vice-voorzitter van de Centraal Economische Commissie en lid van het Economisch en Financieel Comité van de Europese Unie. Voordien was hij (vanaf 1992) directeur Collectief Personenvervoer, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Vervoer bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor was hij (vanaf 1977) in verschillende functies werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken, achtereenvolgens als beleidsmedewerker, afdelingshoofd en plaatsvervangend directeur Algemene Economische Politiek, als plaatsvervangend (later waarnemend) directeur Algemeen Technologiebeleid en als hoofddirecteur Regionale Economische Politiek, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Industrie en Regionaal beleid.
De heer Oosterwijk behaalde in 1975 zijn doctoraal Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij is gehuwd en heeft drie kinderen.Ministerie van Economische Zaken
Aan deze paginas kunnen geen rechten worden ontleend - No rights can be derived from these pages

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie