Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam Exchanges gereed voor millenniumovergang

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Exchanges

10 Dec 1999 Amsterdam Exchanges gereed voor millenniumovergang Persbericht 99.131

Amsterdam Exchanges is op tijd klaar voor de millenniumovergang. De AEX-Ketentest, het laatste onderdeel van het millenniumtesttraject waarbij in testomgeving drie keer het jaar 2000 is gepasseerd, is succesvol afgerond. Dit betekent dat alle ter beurze handelende instellingen hebben voldaan of op korte termijn zullen voldoen aan de hen opgelegde maatregelen om verstoringen tijdens de millenniumovergang te voorkomen. Op basis hiervan verwacht Amsterdam Exchanges geen ongebruikelijke gebeurtenissen tijdens de millenniumovergang.

Omdat absolute zekerheid is geboden, voert Amsterdam Exchanges op 1 en eventueel 2 januari nog een AEX-Productietest uit met de ter beurze handelende instellingen. Hierbij worden alle productiesystemen en productieverbindingen nog eens getoetst. Doel hiervan is om vóór het begin van de handel (op 3 januari 2000) eventuele moeilijkheden in productieverbindingen te signaleren en op te lossen.

Daarnaast zijn de ter beurze handelende instellingen verplicht om op 3 en 4 januari mogelijke (ernstige) verstoringen binnen hun systemen of het settlementproces tijdig te melden.

In overleg met de ter beurze handelende instellingen is onder voorzitterschap van Amsterdam Exchanges de Escalatiecommissie Effectenverkeer geformeerd, die besluiten zal voorbereiden in het geval zich calamiteiten voordoen als gevolg van de millenniumovergang. Deze commissie zal rond de millenniumovergang een aantal keer bijeenkomen.

© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie