Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Dijkhuizen nieuwe TG Financien

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: Van Dijkhuizen nieuwe TG Financien

Ministerie van Financiën
Persbericht Ministerraad
10 december 1999

KEES VAN DIJKHUIZEN NIEUWE THESAURIER-GENERAAL

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van de minister van Financiën om
Drs. C. van Dijkhuizen voor te dragen voor benoeming tot thesaurier-generaal op het ministerie van Financiën. Hij volgt in die hoedanigheid drs. J.W. Oosterwijk op, die is benoemd tot secretaris-generaal op het Ministerie van Economische Zaken. Van Dijkhuizen is thans Directeur-Generaal der Rijksbegroting. In deze functie is plaatsvervangend TG drs. D.M. Sluimers benoemd.

Kees van Dijkhuizen (44) is sinds april 1999 DGRb. Daarvoor was hij, vanaf februari 1997, plaatsvervangend DGRb en directeur van de Inspectie der Rijksfinanciën. Van Dijkhuizen werkte vanaf 1981 4 jaar bij de Directie Begrotingszaken. Daarna stapte hij over naar het Ministerie van Economische Zaken. Daar werkte hij bij de Directie Algemene Economische Politiek, eerst als medewerker, vanaf 1992 als directeur. Begin 1997 keerde hij bij Financiën terug. Van Dijkhuizen studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, is gehuwd en heeft 3 kinderen

Dick Sluimers (46), de nieuwe DGRb, vervult sinds juni 1991 de functie van plaatsvervangend TG en directeur Algemene Financiële en Economische Politiek. Daarmee keerde hij weer terug op de directie waar hij in 1979 zijn ambtelijke loopbaan was begonnen. In 1982 stapte hij over naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij plaatsvervangend directeur Financieel-economische vraagstukken werd. Van 1987 tot 1991 werkte Sluimers als hoofddirecteur Financiering en Planning, tevens plaatsvervangend DG Volksgezondheid op het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.
Sluimers studeerde Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, is gehuwd en heeft 3 kinderen.

RVD, 10.12.1999

10 dec 99 14:54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie