Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekendmaking Laureaat Kom erin-prijs 1999 Gent

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

S T E D E L I J K E A D V I E S R A A D V O O R P E R S O N E N M E T E E N
H A N D I C A P < B R > B E K E N D M A K I N G L A U R E A A T K O M E R I N - P R I J S 1 9 9 9 S T E D E L I J K E A D V I E S R A A D V O O R P E R S O N E N M E T E E N H A N D I C A P < B R > B E K E N D M A K I N G L A U R E A A T K O M E R I N - P R I J S 1 9 9 9

Een van de belangrijkste aandachtspunten van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap is het bevorderen van de toegankelijkheid van alle gebouwen voor personen met een handicap. Daarom wil de raad onder meer eigenaars van private gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn, stimuleren om hun zaak toegankelijk(er) te maken.

In deze optiek heeft het stadsbestuur in 1996, in samenwerking met de Adviesraad, de Kom Erin-prijs ingesteld: dit is een wedstrijd voor handelaars die duidelijk inspanningen hebben geleverd om hun zaak toegankelijk(er) te maken voor personen met een handicap. De eerste laureaat werd gehuldigd op 3 december 1997, de Europese Dag van Personen met een Handicap.

Ook in 1999 heeft de Stad - voor de derde maal - een oproep gelanceerd. Vijf kandidaten hebben hierop gereageerd. Ook nu heeft een speciaal daarvoor samengestelde jury na een plaatsbezoek een winnaar gekozen uit de kandidaten. De prijs (10 000 frank en een gevelplaat) werd met de nodige luister aan de laureaat uitgereikt op 9 december tijdens een ontvangst op het Gentse stadhuis. De winnaar was de heer Daniël Cuyken, uitbater van Café Leffe aan de Botermarkt 11 in Gent. Hij werd voor zijn geslaagde en aangepaste verbouwing gefeliciteerd door de schepen van Sociale Zaken, Huisvesting en Emancipatie en door de voorzitter van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap.

Informatie

Dienst Welzijnszorg, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1,
9000 Gent, tel. (09)266 76 38, fax (09)266 76 89.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie