Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zoetermeerse proef verkeersleerkracht succesvol

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerse proef zeer succesvol.

De verkeersleerkracht het land in.

Vrijdag 10 december aanstaande zal wethouder A. Heidema in Den Haag de eerste exemplaren van het draaiboek 'De verkeersleerkracht' overhandigen aan vertegenwoordigers van de landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek.

Dit draaiboek is gebaseerd op een zeer succesvolle proef met een verkeersleerkracht in de afgelopen jaren op 10 basisscholen in Zoetermeer. Deze proef is gestart na toekenning van de Zuid- Hollandse Verkeersveiligheidsprijs 1996 door het Provinciaal Orgaan Verkeers-veiligheid Zuid-Holland.
Met het draaiboek kunnen gemeenten, scholen en andere instanties het Zoetermeerse voorbeeld volgen.
De presentatie van het draaiboek maakt onderdeel uit van een evenement ter gelegenheid van het eerste lustrum van de commissie POV Zuid-Holland.

Verkeersleerkracht
De verkeersleerkracht - een landelijke primeur - ondersteunt basisscholen in het organiseren en uitvoeren van praktische verkeerseducatie. Praktische verkeerseducatie aan kinderen in deze leeftijd is een belangrijke schakel in het permanente verkeersonderricht aan weggebruikers.
Dit is een belangrijke bouwsteen voor duurzame verkeersveiligheid.
_________________________________________________________________

Gemeente Zoetermeer © December 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie