Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vision SLA: roadster op basis van de Mecedes A-klasse

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vision SLA: roadster op basis van de Mecedes A-klasse

(10 December 1999)

PERSBERICHT:


- Studie voor een open tweezitter

- Hoogwaardige Mercedes techniek

- Stylingelementen van de Vision SLR

Met een uitdagende roadster-studie richt Mercedes-Benz zich op mensen voor wie autorijden een groot plezier is. Met een lengte van slechts 3,77 meter heeft de Vision SLA alles in zich: het genot van open rijden, een fascinerend design, een uniek interieur en innovatieve Mercedes-Benz techniek. De naam Vision SLA heeft een symbolisch karakter: de verbintenis tussen de Vision SLR en de A-klasse.

Pijlvormige spatborden, een vlak liggende voorruit, grote portieren en een schuin af-lopende achterzijde in de stijl van de legendarische Mercedes-Benz Zilverpijlen zijn de kenmerken van het typische roadster uiterlijk. Met twee verwijzingen naar de toe-komst: het markante vleugelprofiel en de motorkap gelijk aan de SLR ontstaat er een duidelijke synergie tussen de toekomstige Mercedes-Benz roadsters.

De techniek is gebaseerd op de A-klasse. Naast de wielophanging en de veilig-heidsvoorzieningen heeft de Vision SLA de bekende 1,9 liter motor met 92 kW/125 PK. De innovatieve verlichting en het gebruik van carbonfiber stoelframes zijn andere opvallende technische vernieuwingen.

Op 10 januari 2000 wordt de Vision SLA tijdens de Autoshow van Detroit voor het eerst aan het publiek getoond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie