Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Maasland

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vrijdag 10 December

AUTOTELEFOON GESTOLEN (Oss)

Donderdagmiddag is een autotelefoon gestolen. Twee mannen liepen over de Nijverheidsstraat in Oss. Bij de kruising met de Berghemseweg wilden ze oversteken. Dat deden ze voor de auto van een 64-jarige man uit Oss. Daar het tweetal vond dat er niet voldoende ruimte voor hem was maakten ze dat aan de bestuurder duidelijk. Daarbij trok een van hen het portier van de auto open en zei dat tegen de man. Voordat hij het portier weer dicht deed, zag hij nog kans om de autotelefoon uit de auto te pakken. De Ossenaar zette de achtervolging in op het tweetal. Een van de twee kon korte tijd later op de Oostwal door een toevallig daar aanwezige groep ME-ers worden aangehouden. De andere man heeft zich later op het politiebureau in Oss gemeld. Het betrof twee mannen uit Oss van 20 en 26 jaar.

INBREKERS OVERLOPEN (Nuland)

Donderdagmiddag heeft de bewoonster van een woning aan de Molenstraat in Nuland twee inbrekers in haar woning overlopen. De vrouw kwam rond 17.30 uur thuis, toen ze binnen ging, kwam ze een onbekende man tegen in haar woning. De man maakte een dreigende beweging in haar richting, riep vervolgens hard en ging naar buiten. Even later werd de bewoonster onderste boven gelopen door een man die juist van boven kwam lopen. Ook deze man wist te ontkomen. Aan de achterzijde van de woning bleek een ruit te zijn vernield, waardoor men binnen kon komen.

AUTO GESTOLEN (Oss)

Donderdagavond is vanaf de Oostwal in Oss een grijze Opel Kadett gestolen. Later op de avond werd de auto op een parkeerterrein aan de Koekoekstraat in Oss aangetroffen.

INBRAAK WONING (Oss)

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Hagelkruisstraat in Oss. Een raam van de keuken werd opengebroken waardoor men binnen kon komen. De hele woning werd doorzocht. Sieraden, een fototoestel en geld werden gestolen.

BEKEURD (Oss)

Donderdagavond zijn in het centrum van Oss (Heuvelstraat / Molenstraat), dat gesloten is voor bromfietsers en fietsers, 12 personen bekeurd omdat ze in strijd met de gesloten verklaring daar toch reden. INBRAAK WONING (Oss)

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Vechtstraat in Oss. Rond 03.30 uur werden de bewoners wakker omdat het alarm van de woning afging. Toen ze gingen kijken, bleek er een raam van de woning te zijn opengebroken. Vanuit de woning werden sleutels weggehaald van twee auto's.

TE VEEL GEDRONKEN. FL. 390,- BOETE (Nuland)

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 20-jarige man uit Berghem bekeurd omdat hij met een auto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod en een boete van fl. 390,-. De controle vond plaats op de Zandstraat in Nuland.

GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN (Oss)

Vrijdagmorgen is door de politie op de Vierwindenlaan in Oss een rode Ford Escort aangetroffen. De auto bleek eerder gestolen te zijn in Rosmalen. Uit de auto werd de geluidsapparatuur gestolen. Ook de vier wielen werden gestolen.

HEB 'T LEF WAPENS WEG

Ook binnen het district Maasland wordt deel genomen aan de actie "Heb 't lef wapens weg". In het politiebureau en in de politieloketten staan vanaf 13 december een inzameldozen voor slag-, steek- en stootwapens. Ook de middelbare scholen in de diverse gemeenten zijn benaderd en werken mee om de actie te laten slagen. Zo zal op een aantal scholen binnen de lessen aandacht worden besteed aan het onderwerp. In de nacht van het lef, die van 18 op 19 december wordt gehouden, zullen met name ook de horecaondernemers deelnemen. Samen met de politie zullen in die nacht zoveel mogelijk jongeren worden gestimuleerd om wapens in te leveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie