Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Laatst gewijzigd 10 december 1999. "Heb 't lef" - inleveractie wapens.
Slag- steek- en stootwapens inleveren zonder strafvervolging

Iedereen die slag-, stoot- of steekwapens in bezit heeft kan deze van 13 december 1999 tot en met 1 januari 2000 bij alle politiebureaus in het gebied van Politie Hollands Midden inleveren zonder kans op strafvervolging. Het gaat om de landelijke inleveractie 'Heb 't lef. Wapens weg!' Het doel van de actie is om geweld in de samenleving terug te dringen. De wapens waarom het gaat zijn onder meer vlindermessen, stiletto's, wapenstokken en katapulten.

De landelijke actie loopt van 13 december tot en met 24 december 1999 . Politie Hollands Midden verlengt de mogelijkheid tot het straffeloos inleveren van wapens met een week. De actie richt zich speciaal op jeugd vanaf 13 jaar. Een grote voorlichtingsactie richt zich dan ook met name op deze groep jongeren. Scholengemeenschappen worden voorzien van landelijk voorlichtingsmateriaal begeleid door een lesbrief voor de docenten.

In de landelijke actieweek vindt van 18 op 19 december de 'Nacht van 't lef' plaats. Bij diverse horecagelegendheden waar portiers zijn kunnen die nacht wapens worden ingeleverd. Bij de deelnemende horecabedrijven staan inleverbakken met posters die de actie aangeven. De portiers die hieraan meedoen dragen die nacht een t-shirt met het opschrift 'Heb 't lef. Wapens weg!'

_________________________________________________________________

Politie waarschuwt voor "babbeltruc"

De politie Duin- en Bollenstreek waarschuwt mensen voor een 'babbeltruc'. Donderdag 2 december jl. rond 17.00 uur werd hiervan een 65-jarige inwoonster van Oegstgeest het slachtoffer. Op het moment dat zij bij een geldautomaat aan de Kempenaerstraat geld wilde pinnen werd zij afgeleid door een keurige man die gebrekkig Frans sprak. Haar pinpas bevond zich al in de automaat en de code had zij al ingetypt. Een vrouw, die zo goed als zeker bij de man hoorde, stond op dat moment direct naast de automaat. Waarschijnlijk heeft zij gevolgd wat de vrouw als pincode intypte, brak op het moment dat de man de Oegstgeestse afleidde de opdracht af en nam de pinpas uit. De man gaf aan dat de automaat defect was hetgeen de Oegstgeestse geloofde omdat de opdracht was afgebroken en de pas niet terugkwam. Later bleek met de pas geld te zijn opgenomen.

_________________________________________________________________

Woninginbraken - Lisse

In een woning aan de Jan Steenstraat in Lisse is in de avonduren van 8 december ingebroken. Er werd een grove werkwijze gehanteerd. Een schutting werd opengebroken en vervolgens werd een zijraam opengewrikt. In de woning werd een ravage aangericht. O.a. werd audio- en videoapparatuur weggenomen. Een buurtonderzoek is ingesteld en de aangifte opgenomen. De technische recherche heeft sporen veiliggesteld voor nader onderzoek. Ook een woning aan de Mesdagstraat in Lisse werd bezocht door inbrekers. Daar werd de keukendeur opengebroken en de woning doorzocht. Hier werd een portemonnaie, bankpasjes en sieraden weggenomen. Ook hier werden sporen voor technisch onderzoek veiliggesteld.

_________________________________________________________________

Diefstal sierraden bij juwelier.

Bij een juwelier aan het Blokhuis in Lisse zijn woensdagmiddag 9 december, 40 gouden colliers gestolen met een totale waarde van ongeveer 12.500,-. Twee mannen kwamen de winkel binnen en leidden het personeel af. Een personeelslid loopt even nar achteren en als zij terugkomt zijn de mannen verdwenen, alsmede een tableau met daarop de colliers. Het tableau lag op dat moment in de openstaande kluis in een nis van de winkel. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie