Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: redelijkheid en billijkheid kapitaalvennootschappen

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Maastricht

redelijkheid en billijkheid in kapitaalvennootschappen
Promotie mw.mr. M. Koelemeijer
in de faculteit rechtsgeleerdheid
Redelijkheid en billijkheid in kapitaalvennootschappen promotores: prof.mr. H. de Kluiver, prof.mr. C. Schwarz vrijdag 10 december 14.00 uur

In de praktijk van het rechtspersonenrecht, of beperkter het vennootschapsrecht, schrikt de rechter er niet voor terug om ingrijpende beslissingen op de redelijkheid en billijkheid te baseren. Tot nu toe bestaat in Nederland echter geen duidelijk beeld van het functioneren van de redelijkheid en billijkheid in de verhoudingen binnen de kapitaalvennootschappen, de Naamloze Vennootschap en de Besloten Vennootschap. Marjan Koelemeijer probeert daar in haar dissertatie verandering te brengen. Aan de hand van een aantal gedragingen en besluiten in de verhouding tussen meerderheids- en minderheidsaandeelhouders, in de verhouding tussen de algemene vergadering van aandeelhouders en het bestuur alsmede in de verhouding tussen bestuurders, onderzoekt Koelemeijer de concrete betekenis van de redelijkheid en billijkheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie