Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medaille-uitreiking voor 1100 militairen van SFOR Bosnie

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:Medaille-uitreiking SFOR

DVPB137/99 Den Haag, 8 december 1999

Ruim 1100 militairen van de Koninklijke Landmacht krijgen vrijdag (10 december) de Herinneringsmedaille SFOR ('Stabilisation Force') uitgereikt door de Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal L. Kroon. De militairen hebben van juni tot en met november van dit jaar deel uitgemaakt van 12 (NL) Gemechaniseerd Bataljon en het Nederlandse contingentscommando in Bosnië-Herzegowina. De uitreiking vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

De militairen zijn met name afkomstig van 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment van Heutsz. Daarnaast betreft het onder meer kleinere eenheden van de cavalerie, de genie en geneeskundig- en logistieke eenheden uit het gehele land. De taak van 12 (NL) Gemechaniseerd Bataljon is een uitvloeisel van het Dayton-akkoord: zorgen voor orde en rust en het helpen bij de (civiele) wederopbouw van het gebied.

Mededeling voor de redactie:
Media die aanwezig willen zijn bij de medaille-uitreiking, worden verzocht zich vooraf aan te melden bij Legervoorlichting (tel. 070-3188469). De uitreikingsceremonie start om 10.45 uur.

08 dec 99 10:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie