Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteambtenaren Den Haag krijgen eigen beroepscode

Datum nieuwsfeit: 10-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

9 december 1999

Gemeenteambtenaren Den Haag krijgen eigen beroepscode

De ambtelijke Regiegroep Bevordering Integriteit presenteert op vrijdag 10 december 1999 tussen 13.00 en 13.15 uur in het Atrium van het stadhuis de "Beroepscode Haagse gemeenteambtenaren". In de beroepscode beschrijven de ambtenaren in 26 artikelen hoe zij uitwerking geven aan de bepaling in het ambtenarenreglment: de ambtenaar werkt zoals een goed ambtenaar betaamt. Het opstellen van de beroepscode is een onderdeel van het traject: bevordering ambtelijke integriteit.

Bijzonder is dat de ambtenaren enkele jaren geleden zelf de bevordering van integriteit ter hand hebben genomen en dus niet gestart zijn in opdracht van het bestuur. Werkend aan het bevorderen van de ambtelijke integriteit is het idee ontstaan om te komen tot een beroepscode. De beroepscode is - in de vorm van een voorstel - de afgelopen twee jaar op diverse plaatsen en bij diverse gelegenheden door de gemeenteambtenaren besproken. Op basis van reacties is het voorstel op enkele punten aangepast.

Het eerste exemplaar van de "Beroepscode Haagse gemeenteambtenaren" wordt door de gemeentesecretaris, mevrouw Kroese-Duijsters aangeboden aan de burgemeester, de heer Deetman. Samen onthullen zij een object waarmee de Haagse gemeenteambtenaren zich presenteren en duidelijk maken dat zij werken vanuit hun beroepscode.

Met het object laten de ambtenaren ook zien dat het werken als ambtenaar een alleszins gevarieerd, aantrekkelijk en bijzonder beroep is.

De leden van de raadscommissie voor Algememe Bestuurlijke en Politie- en Brandweer-aangelegenheden (AB/PB) en de ambtenaren zijn uitgenodigd bij de presentatie aanwezig te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie