Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coryfeeën ANP lezen nieuwsbulletins op jubileumdag

Datum nieuwsfeit: 11-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ANP

Bekende radiostemmen tijdens ANP-jubileum

Coryfeeën lezen nog eenmaal nieuwsbulletins

Rijswijk, 7 december - Ter gelegenheid van de 65e verjaardag van het ANP wordt op zaterdag 11 december het radionieuws van 9.00 tot 18.00 uur gelezen door voormalig nieuwslezers van het ANP. Onder de genodigden zijn klinkende namen èn stemmen. Elk heel uur neemt één van hen zijn vertrouwde plaats achter de microfoon in.

Stemmen uit het verleden dus, tijdens het ANP-jubileum. In volgorde van opkomst nemen Jeroen d'Hamecourt, Chiel de Kruyf, Freek Simon, Arend Langenberg, Donald de Marcas, Jeroen Pauw, Dick Klees, Marc van Amstel, Paul van der Lugt en Max van Egmond een bulletin voor hun rekening. De uitzendingen zijn te beluisteren op Sky Radio, Radio 538, Radio 10 FM, Noordzee FM, Love Radio, Classic FM, Arrow Classic Rock Radio, Business Nieuws Radio, Hot Radio, Rebecca Radio, System FM en E FM.

De uitzending van de radiobulletins vindt plaats vanaf de multimediaredactie. Deze redactie helpt de nieuwslezers ook met de techniek. De studiotechnologie is immers door de jaren heen aanzienlijk veranderd. Sommige nieuwslezers begonnen hun carrière nog tussen de buizenversterkers. Vandaar dat de redactiemedewerkers waar nodig klaarstaan om de gasten wegwijs te maken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie