Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Efteling ontwaakt uit winterslaap

Datum nieuwsfeit: 11-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 09 DECEMBER 1999

Zaterdag 11 december officiële opening
Efteling ontwaakt uit winterslaap

Voor de eerste keer in de geschiedenis opent de Efteling 's winters haar poorten. De komende periode kunnen bezoekers zich laten betoveren door de winterse sferen waarin het park zich tot in detail gehuld heeft. Vele medewerkers zijn momenteel in actie om hieraan de laatste hand te leggen. Aanstaande zaterdag om 10.30 uur zal de Winter Efteling feestelijk worden geopend.

De Winter Efteling kenmerkt zich door de overal aanwezige wintersfeer. Speciale verlichting maakt het Sprookjesbos nog sprookjesachtiger. De bewoners van dit bos hebben intussen al maatregelen tegen de koude genomen. Bezoekers zien dat Langnek, Roodkapje en anderen geslaagd zijn in het vinden van winterse kledij. Zelfs de muziek uit de paddestoelen heeft een winters deuntje gekregen. Zestig medewerkers zijn momenteel bezig om met 200 kerstbomen, meters hoge cadeaus en talloze decoraties het bekende park een totaal ander aanzien te geven. Speciale aandacht is er voor de verlichting: naast fakkels, kampvuren, lampionnen en lichteffecten is er maar liefst 16 kilometer sfeerverlichting aangebracht. De Pagode krijgt bijzondere verlichting en wordt op 35 meter hoogte 's lands grootste zwevende kerstboom.

IJsbaan

Een overdekte ijsbaan van 1200 m2, met daarnaast een ´après-schaats´ herberg, vormt het middelpunt van de Winter Efteling. Bezoekers kunnen hier hun schaatskunsten vertonen, op eigen schaatsen of op een van de
900 paar schaatsen die te huur zijn. De inwendige mens kan zich op verschillende plekken in het park tegoed doen aan typische wintergerechten en -drankjes. Hiervoor hebben de koks het volgende ingeslagen: 10.000 kilo aardappelen (voor stamppotten), 73.000 liter chocolademelk en 160.000 liter soep.

Veel live-entertainment

Iedere dag vinden er tien voorstellingen van wintersprookjes plaats. Zo kan men oog in oog komen te staan met sprookjesfiguren, zoals het Meisje met de Zwavelstokjes, de Koningin van de Nacht met haar drie IJsprinsessen, Juffrouw van der Borst met haar Weeshuis en natuurlijk Pardoes in zijn winteroutfit. Ook zal overal speciaal gecomponeerde muziek klinken. Bezoekers komen helemaal in winterstemming met een Sneeuwpoppen-, Pinguïn- en Kaarsenorkest, een accordeonist, draaiorgeltje en a capella zanggroepen. Natuurlijk zijn topattracties als Droomvlucht, Villa Volta (ook de kerstbomen staan hier op hun kop), Fata Morgana, Vogel Rok (met das en muts), Carnaval Festival, Monsieur Cannibale (met sjaal) en Spookslot gewoon geopend. Voor kinderen is er daarnaast een groot (800 m2) Kinder Winter Wonderland en liefhebbers van kerst- en winterfilms kunnen hun hart ophalen in het Carrousel Theater.

Zaterdag 11 december vindt de feestelijke opening plaats. Voordat de poorten van de Winter Efteling open kunnen, zullen de eerste bezoekers een 3 meter lang krentenbrood voor de ingang soldaat moeten maken.

De Winter Efteling is geopend op 11, 12, 18, 19 december en van 24 december tot en met


9 januari, iedere dag van 11.00 tot 20.00 uur. Op 31 december is het park geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt f 30,--, kinderen tot en met 3 jaar mogen het park gratis bezoeken.

Gesloten zijn de attracties in het Ruigrijk, de Piraña, Bobbaan, Gondoletta en Stoomtrein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie