Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUB-wetenschapspublicatie verwerft Hennipman-prijs

Datum nieuwsfeit: 11-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

zie ook
promoties

KUB-publicatie verwerft Hennipman-prijs

De Koninklijke Vereniging voor Staathuishoudkunde reikt morgen (zaterdag 11 dec.) op de jaarvergadering in Amsterdam (De Nederlandsche Bank) de zogeheten Hennipmanprijs uit voor een publicatie van prof.dr. Ton van Schaik, hoogleraar Economie aan de KUB en van dr. Henri de Groot (promovendus van Van Schaik). De Hennipmanprijs wordt om de twee jaar uitgereikt en toegekend aan het beste wetenschappelijk artikel in De Economist van de afgelopen twee jaren. (De Hennipmanprijs bekroont artikelen in dit tijdschrift als eerbetoon aan de hoogleraar P. Hennipman, die van 1946 tot 1986 redacteur en redacteur-secretaris was van De Economist).

De beide KUB-economen - De Groot werkt inmiddels als postdoc aan de VU
- krijgen de prijs voor het artikel Unemployment and Catching-up: Europe vis-à-vis the USA'; gepubliceerd in 1997 in De Economist - pp.
179-201.
In dat artikel ontwikkelen de economen een model dat ingaat op de problematiek van groei, werkloosheid en relatieve productiviteit in Europa en de VS. Het bekroonde wetenschappelijk artikel is opgenomen in het proefschrift Economic Growth, Sectoral Structure and Unemployment', dat de Groot schreef aan de KUB en waarbij prof.dr. Ton van Schaik fungeerde als promotor.

De prijs (oorkonde en een bedrag van fl. 1000,--) wordt uitgereikt tijdens de viering van het 150 jarig jubileum van de Koninklijke Vereniging voor Staathuishoudkunde, dat op zaterdag 11 december plaatsvindt in Amsterdam.

Voor nadere informatie: Maurice Ackermans, voorlichter KUB, tel. (013)
466 20 04.


9-12-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie