Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zondagmiddag
17:16 zondag 12 december 1999

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Afhandeling onderzoek vechtpartij Dalen

DALEN. Zaterdagmorgen zijn alle 18 aangehouden verdachten in de massale vechtpartij in een recreatiepark in Dalen gehoord over hun aandeel daarin. Namens het recreatiepark is aangifte gedaan wegens vernieling. De schade bedraagt minimaal f. 10.000,- en kan wel oplopen tot het dubbele. Vijf jongeren uit Oostzaan en Zaandam (21 en 22 jr.) hebben aangifte gedaan van (zware) mishandeling. Hoewel sommige van hen behoorlijke verwondingen in het gezicht hebben opgelopen, bleek het letsel minder ernstig te zijn dan het zich in eerste instantie liet aanzien.
In overleg met Justitie Assen zijn alle verdachten in de loop van zaterdagmiddag op vrije voeten gesteld. Ze worden vervolgd voor openlijke geweldpleging. Een enkeling voor verzet en mishandeling van een politieagente of vernieling.
De aanleiding voor de vechtpartij is niet helemaal duidelijk geworden. Alle betrokkenen hadden gedronken en enkele Groningers verklaarden geblowd te hebben. Getuigen verklaarden dat de Groningers zich wel voortdurend uitdagend hebben gedragen.
Alhoewel meerdere Groningers duidelijk lieten merken fanatieke aanhangers van de FC Groningen te zijn, is uit niets gebleken dat dit (mede) aanleiding is geweest tot het ontstaan van de vechtpartij.


*
Vier lichtgewonden bij aanrijding door voorrangsfout

TYNAARLO. Bij een verkeersongeval op de kruising van de Vriezerweg met de afrit A-28 in Tynaarlo, raakten zondagmorgen vier personen lichtgewond. Een 81 jr. automobilist uit Beilen reed over de afrit en verleende op de kruising geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 42 jr. man uit Schipborg. Door de aanrijding raakte het 8 jr. zoontje van de man uit Schipborg lichtgewond. Ook de 81 jr. man, zijn echtgenote en een passagiere raakten lichtgewond. Alle gewonden werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


*
Alcohol in het verkeer

TER AARD. Op de Ten Aardseweg in Ten Aard kon de politie zaterdagavond door de hulp van een getuige een zwaar beschonken automobilist aanhouden. De getuige had de man, een 46 jr. inwoner van Assen, slingerend zien rijden en via de GSM de politie gewaarschuwd. Voordat de politie arriveerde had de getuige de zijn auto voor die van de dronken man gezet en diens autosleutels afgepakt. Toen de politie kwam lag de dronken man te slapen achter het stuur. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van maar liefst 2,4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

WESTERBORK/SMILDE/BEILEN. Zaterdagavond en nacht, hield de politie op de Hoogeveenseweg in Westerbork, de Hoofdweg in Smilde en de Domoweg in Beilen alcoholcontroles. Van de 292 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleken er drie gedronken te hebben. Slechts een 23 jr. man uit Westerbork had teveel gedronken. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille.


*
Vlucht eindigt in water

COEVORDEN. Een 14 jr. jongen die op zijn oude bromfiets probeerde te ontkomen aan de politie, is zaterdagmiddag aan de Ballast in Coevorden met brommer en al in het water gereden. De politie plukte ze er uit, nam de bromfiets in beslag en leverde de jongen, die behoorlijk onder de indruk was, met een boete van f. 60,- af bij zijn ouders.


*
Inbraken in autos

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag werd er in Assen ingebroken in vier autos die geparkeerd stonden aan de Maria in Campislaan en de Ruysdaelstraat. Uit de autos verdwenen de radios.


*
Inbraken

COEVORDEN. Tussen zaterdagmiddag en -avond werd er ingebroken in twee woningen aan de Prins Bernhardlaan en de Esschenbruggerdijk in Coevorden. De bewoners waren niet thuis. Men kwam binnen door het forceren van een raam. Voor zover bekend werd er niets gestolen.

MEPPEL. Zaterdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Brandemaat in Meppel. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de doorzochte woning worden o.a een munten- en postzegelverzameling vermist.

EMMEN. In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een school aan de Kuifleeuwerik in Emmen. Een raam werd ingegooid en uit een kast werden twee videorecorders gestolen.


*
Zakkenrollers

ASSEN. In winkels aan de Nobellaan en de Van Riebeeckstraat in Assen werden zaterdag oudere dames bestolen van hun portemonnee. De dames hebben geen van beiden gemerkt dat hun portemonnee uit de tas werd gepakt. Wel herinneren ze zich dat ze in de winkels op een bepaald moment werden afgeleid oor een vrouw. Mogelijk dat een mededader op dat moment de portemonnees heeft gestolen.


*
Auto gestolen

ASSEN. Bij een bedrijf aan de Plesmanstraat in Assen is in de nacht van zaterdag op zondag een rode Opel Kadett gestolen.


*
Winkeldief aangehouden

ASSEN. Een 44 jr. man uit Assen werd zondagmiddag aangehouden in het centrum van zijn woonplaats nadat hij bij een supermarkt aan het Koopmansplein twee truien en een waterkoker met een gezamenlijke waarde van bijna f. 200,- had gestolen. De man vluchtte hard rennend de winkel uit. Hij had echter pech dat twee naburige winkeliers dit zagen en de achtervolging inzetten. Toen de dief struikelde was het voor de twee mannen een koud kunstje hem te pakken en over te dragen aan de politie.


*
Inbreker overlopen

ASSEN. De 29 jr. bewoner van een bovenwoning aan de Oudestraat in Assen betrapte zondagmiddag op heterdaad een nog onbekende man die bij hem had ingebroken. De bewoner lag nog op bed en hoorde wat lawaai. Toen hij zijn woonkamer binnenliep stond daar een man die net wat kleingeld in zijn zak stopte. De bewoner greep de inbreker beet maar moest hem weer loslaten omdat deze een spray in zijn gezicht spoot. De inbreker vluchtte weg. Het bleek dat hij de voordeur had opengebroken. Een zoekactie door de politie bleef zonder resultaat.


*
Schuur afgebrand

NIEUW DORDRECHT. Waarschijnlijk tengevolge van kortsluiting is in de nacht van zaterdag op zondag bij een woning aan de Bladderswijk Oostzijde in Nieuw Dordrecht een schuur afgebrand. De bewoner raakte daarbij gewond en een puppy verloor het leven.
De bewoner ontdekte zelf de brand doordat door een stroomstoring zijn wekker begon te piepen. In de schuur lag een moederhond met 7 puppys onder een verwarmingslamp. Toen de bewoner i.v.m. de stroomstoring wilde kijken hoe het met de puppys was, ontdekte hij de brand. Zijn eerste aandacht was gericht op het redden van de honden. Hierbij liep hij zelf tweedegraads brandwonden op aan een arm. Eén puppy overleefde de brand niet. De moederhond en de overige puppys werden door een dierenarts behandeld. De man, en zijn zwangere echtgenote, gingen voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis. Ze konden later weer naar huis. De schuur ging verloren.


*
Politie voert charge uit tegen vechtersbazen

ZUIDWOLDE. Een politiemacht van twaalf agenten met twee diensthonden heeft zondagochtend tegen 05.00 uur op de Hoofdstraat in Zuidwolde met een charge twee groepen vechtersbazen moeten scheiden. Hierbij kregen meerdere lieden klappen en/of een beet van een politiehond. Na een feestje in een zaal van een plaatselijke horecagelegenheid, werd er door meerdere deelnemers nog wat nagezeten in het café. Daar kregen door nog onduidelijk reden op een bepaald enkele feestgangers ruzie met wat plaatselijk cafégangers Dit ontaardde in een vechtpartij. Dit verplaatste zich naar buiten. De inmiddels gearriveerde politie probeerde de zaak te sussen doch zoals zo vaak keerde de agressie zich massaal tegen de politie. Nadat beide groepen gescheiden waren keerde de rust weer. Inmiddels hebben enkele mensen aangifte gedaan van mishandeling. De politie zoekt uit wat er is gebeurd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...