Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevaarlijk vuurwerk in omloop

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Gevaarlijk vuurwerk in omloop
15:30 maandag 13 december 1999

Ernest Zinsmeyer
06-22662875

ASSEN
De politie in Noord Nederland spreekt haar zorg uit over de grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk dat waarschijnlijk rond de eeuwwisseling wordt ontstoken. Uit diverse onderzoeken in Groningen, Friesland en Drenthe is komen vast te staan dat, ondanks inbeslagneming van duizenden kilos zwaar vuurwerk, een ongeveer even grote hoeveelheid zijn weg naar afnemers heeft gevonden. De politie spreekt de angst uit dat met name bij het onoordeelkundig gebruik van het zogenaamde evenementenvuurwerk dodelijke slachtoffers zullen vallen. Voor het gebruik van dit vuurwerk is, en niet zonder reden, een speciaal certificaat vereist.
Om het gevaar van dit vuurwerk te benadrukken heeft de politie in de drie noordelijke provincies in samenwerking met de regionale tv-stations filmbeelden gemaakt waarin dit aan de orde komt. Op dinsdagavond as. worden deze beelden in het programma Drents Diep op TV Drenthe getoond; op donderdagavond as. in het programma Opsporing Noord van TV Noord.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie