Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maassluise millenniumuitkering voor minima

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO271
Datum: 13 december 1999

Maassluise millenniumuitkering voor minima

De gemeente Maassluis gaat nog voor de kerstdagen een millenniumuitkering van honderd gulden uitkeren aan Maassluizers met een minimuminkomen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De leden van de raadscommissie voor sociale zaken c.a. hebben tijdens de vergadering op 1 december hun instemming met dit voornemen betuigd. Het cliëntenplatform van de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid van de gemeente had in een brief eind november al gevraagd naar de mogelijkheid van een eindejaarsuitkering voor uitkeringsgerechtigden.

Alle inwoners van Maassluis die op 30 november 1999 (de peildatum) waren aangewezen op een bijstandsuitkering of een inkomen op of rond het sociaal minimum, komen in aanmerking voor de éénmalige millenniumuitkering. De cliënten die bij de gemeente bekend zijn en in aanmerking komen voor de eindejaarsuitkering, krijgen in week 50 een beschikking thuisgestuurd. Voor de kerstdagen zal het bedrag van 100 gulden automatisch door de gemeente op hun rekening worden gestort.

Aanvraag indienen voor 1 februari 2000 Niet iedereen die er voor in aanmerking komt is echter bekend bij de gemeente. Er zullen ongetwijfeld Maassluizers zijn die gezien de hoogte van hun inkomen wel degelijk recht hebben op de eindejaarsuitkering, maar die hem niet automatisch krijgen omdat ze niet bij de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid bekend zijn. Daarom wordt iedereen die meent op grond van het inkomen in aanmerking te komen voor de extra 100 gulden verzocht een aanvraag in te dienen bij de gemeente.
Iedereen met een inkomen van niet meer dan de op de gezinssituatie van toepassing zijnde bijstandsnorm + een bedrag van maximaal 150 gulden per maand komt in principe in aanmerking voor de Maassluise millenniumuitkering.
Aanvragen voor deze millenniumuitkering kunnen worden ingediend bij de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid in het stadhuis aan de Koningshoek. De afdeling is op werkdagen iedere ochtend geopend van
8.00 tot 12.30 uur. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 februari 2000 worden ingediend.
Wie recht heeft op de eenmalige millenniumuitkering krijgt deze zo snel mogelijk uitbetaald. De gemeente zet alles op alles om bij alle bekende cliënten voor de kerst het geld op hun rekening te krijgen. Voor wie later een aanvraag indient lukt dat natuurlijk niet.

Het kan voorkomen dat de afdeling toch iemand over het hoofd heeft gezien zodat die persoon vervolgens geen automatische betaling van de millenniumuitkering ontvangt. Mocht iemand dit zijn overkomen en hij/zij meent wel recht te hebben op de uitkering, dan kan altijd contact met een van de medewerk(st)ers van de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid worden opgenomen.

Laatste wijziging: 13 December 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie