Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

New Yorkers zitten binnenkort op treinstoelen van TNO

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht TNO

Perskamer

New Yorkers zitten binnenkort op door TNO ontwikkelde treinstoelen

English

13 december 1999

Een half miljoen New Yorkers zullen binnenkort elke dag naar en van hun werk reizen op door TNO mee ontworpen treinstoelen. TNO Arbeid uit Hoofddorp is door bouwer Bombardier en exploitanten Long Island Rail Road en Metro North Railroad in New York gevraagd te adviseren over een ergonomisch optimale stoel voor de nieuwe forensentrein M-7. De totale treinorder voor de M-7 geldt als de grootste ooit geplaatst.

Met de opdracht aan TNO krijgt de topexpertise van TNO Arbeid op het gebied van cabine- en stoelergonomie verdere internationale erkenning.

Uitgebreid veldonderzoek over zitgedrag forensen Aan de hand van veldonderzoek in New York onderzoekt TNO Arbeid op dit moment het zitgedrag van duizenden forensen. Een uniek aantal van 2000 metingen wordt verricht om het gebruik van de stoelen in kaart te brengen. Dit wordt vastgesteld aan de hand van hoe de gebruikers in- en uit de rijen stappen, wat reizigers doen in de stoelen, hoe zij zitten en werken in de forensentrein en wat de houdingen, afmetingen en bewegingen zijn van reizigers.

In het Ergolab van TNO in Hoofddorp worden deze zithoudingen met proefpersonen gesimuleerd en de effecten op de verschillende aanpassingen aan de bestaande stoelen bepaald. Het uiteindelijk doel is om, binnen de stringente Amerikaanse regels, te komen tot een ergonomisch optimale treinstoel. Op deze manier wordt het reizigerscomfort volledig afgestemd op de specifieke gebruikers. Meer informatie:
TNO Arbeid

Contactpersoon:
TNO Wegwijzer
Telefoon 015 269 69 69
E-mail (infodesk@tno.nl)


Wat is het nieuws bij TNO?
...zie Nieuws

Wat is TNO?
...zie Wie we zijn

Wat wordt veel gevraagd aan TNO?
...zie FAQ (Wie we zijn)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie