Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag finale Expo on Horse in Hengelo

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Eurocommerce/Omniworld finale voor Angelique Hoorn

De Eurocommerce/Omniworld 1.50 meter competitie had zich geen mooiere finale kunnen wensen dan de strijd zaterdagavond tijdens Expo on Horse in Hengelo. De prachtige ambiance en de gezellige sfeer maakten van de finale een compleet feest. Het publiek bleef aan de stoel gekluisterd tot de laatste ruiter uit de piste verdwenen was.

Van de 27 deelnemers die in de finale aan de start kwamen slaagden 13 er in het zware en technisch niet eenvoudige parcours foutloos te overwinnen. Marinus Vos zorgde voor een pittige opgave, waarbij de driesprong heel exact gereden moest worden Eerst terug op drie galopsprongen van de eerste naar de tweede steilsprong en dan voorwaarts op twee galopsprongen naar de oxer. Jonathan Millar en Ben Schröder begonnen ieder met een fout. Niels Nanning was de eerste foutloze, maar zijn tijd was te langzaam. David Jobertie was de eerste die een hele snelle tijd klokte met de al 16-jarige Barones (v. Nimmerdor). Een prachtige rit, maar het kon nog sneller. Luidkeels aangemoedigd ging Angelique Hoorn van start met de zelfgefokte Hascal (v. Wisconsin). Angelique gaf vol gas en draaide hele korte wendingen. De mooie lijnen van het barrageparcours gaf de mogelijkheid om zowel hard en kort te gaan en Hascal kan enorm verruimen, maar ook kort draaien. Het publiek was dol enthousiast en leefde enorm mee. Aangemoedigd door speaker Bert de Ruiter gingen de toeschouwers op het puntje van hun stoel zitten. Iedere goede rit kreeg een daverend applaus mee. Regiofavoriet Gerco Schröder deed nog een hele goede poging de tijd van Angelique te verbeteren met Eurocommerce Geneve (v. Ahorn), maar het verlies van een beugel kostte net die fractie van een seconde die de winst had kunnen betekenen. Rob Ehrens, aanvoerder van de ranglijst had als laatste de troeven in handen met de hengst Celano (v. Capitol), maar in de wendingen en op de sprong is de machtige schimmel net even te langzaam. Angelique Hoorn kreeg dus de 5000 gulden voor de eerste prijs en een fraaie zadelkast van Roelofsen als extraprijs. In de competitie was er voor de fokkers ook een bonus en daarin was Angelique Hoorn de meest verdienende fokker. Met Hascal en Jarville verdiende ze 950 gulden fokkerspremie. De fokkers die met de andere paarden een premie hadden gewonnen, kregen deze uitgereikt na afloop van de finale.

Uitslag:

1. Angelique Hoorn, Hascal, 0/39,28

2. Gerco Schröder, Eurocommerce Geneve, 0/39.83
3. David Jobertie, Barones, 0/40.04

4. Rob Ehrens, Celano, 0/41.16

5. Niels Nanning, Padua, 0/47.83

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie