Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Van maandagmorgen 13 december
11:06 maandag 13 december 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629


*
RODERWOLDE

Een 35 jarige inwoner van Roderwolde is zondagmiddag gewond geraakt toen hij op de Hoofdstraat in zijn woonplaats met zijn zijn tegen een boom reed. Een ademtest wees uit dat de man zijn auto had bestuurd met een alcoholpromillage van ongeveer 2,75. De politie heeft zn rijbewijs ingevorderd. De auto is geheel vernield.
De Roderwoldenaar kreeg een dagvaarding voor snelrecht.


*
NOORD SLEEN

Twee inwoners uit Emmen van 20 en 16 jaar zijn zondagavond met snijwonden en nekklachten overgebracht naar het zieken huis in Emmen nadat ze op de Emmerstraat in Noord Sleen met hun auto uit de bocht gingen.
De 20 jarige man die de auto bestuurde verklaarde dat hij te hard de bocht was ingegaan en dat hij de macht over het stuur verloor toen hij afremde. De auto raakte een boom, draaide een slag en kwam midden op de rijbaan tot stilstand. De 16 jarige is uit de auto geslingerd. De politie stelt een onderzoek in naar de verzekering en de technische staat van de auto.


*
ASSEN

Een 28 jarige inwoner van Assen heeft zondagmacht geweigerd mee te werken aan een ademtest. De man werd gesignaleerd op de Jan Fabriciusstraat in Assen nadat de politie een melding had gekregen dat er iemand dronken achter het stuur zou zitten. De man is op de Troelstralaan aangehouden en de blaastest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Op het bureau weigerde hij verder alle medwerking


*
RODEN

De politie van Roden heeft zondagavond de auto inbeslaggenomen van een 57 jarige man uit Een. De man reed op de Norgerweg in Haulerwijk in een onverzekerde auto. Bovendien was zijn rijbewijs ingevorderd. Onderzoek wees uit dat de man zijn auto bestuurde met een alcoholpromillage van ongeveer 0,6.


*
ASSEN

Een 28 jarige man uit Groningen heeft zondag tegen middernacht een dagvaarding voor snelrecht gekregen en zn rijbewijs is ingevorderd. Hij werd op de Peeloo in Assen aangehouden met dik 1,7 promille alcohol.


*
ZIJERVELD

De politie van Assen heeft zondagmiddag in de Eiberstraat een personenauto laten wegslepen die in Groningen gestolen was. Twee inzittenden hadden die middag bij een boerderij op het Zijerveld bij Assen om benzine gevraagd. De boer had het kenteken genoteerd en doorgegeven aan de politie.
De inzittenden zijn nog spoorloos

*
ASSEN

Twee winkeliers van het Koopmansplein in Assen hebben zondagmiddag een 44 jarige inwoner van Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze stonden toevallig voor de uitgang van de HEMA aan het Koopmansplein toen de Assenaar de zaak uitkwam en er hardlopend vandoor ging. De winkeliers achtervolgden de man en in de Kruisstraat zagen ze kans hem te laten struikelen en aan te houden. De man had in de tas twee truien en een waterkoker die hij niet had afgerekend. De man is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gegaan.


*

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft zondagavond tegen 24.00 uur een groep van zeven jongens van 16 en 17 jaar uit Hoogeveen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze al fietsende over de Bentinckslaan tegen geparkeerde autos aantrapten. Tegen de knapen is proces-verbaal opgemaakt en hun ouders zijn in kennis gesteld van hun wandaden.


*
ASSEN

Met de aanhouding van een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie van Assen de diefstal van een auto in Assen en de inbraak in een kledingzaak in Roden opgelost. Al eerder werden in deze zaak twee inwoners van Assen in de leeftijd van 18 en 20 jaar aangehouden. Allen hebben bekend dat ze op 26 novenber van dit jaar een auto hebben gestolen bij een autobedrijf aan het Kanaal in Assen en dat ze die hebben gebruikt bij de inbraak in Roden.


*
ASSEN

Maandagmorgen even na 8 uur zijn bij een verkeersongeval op de A28 nabij de afslag Assen Noord 8 uitzendkrachten van een bureau uit Hoogezand gewond geraakt toen het personenbursje waarin ze zaten van de weg raakte en in een sloot tot stilstand kwam. De 22 jarige bestuurster uit Slochteren verklaarde dat ze na een nachtdienst in Hattem onderweg waren naar Hoogezand en dat ze in slaap was gevallen. De inzittenden zijn met diverse letsels overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Allen waren aanspreekbaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie