Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prognose jaarcijfers Ballast Nedam

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ballast Nedam

Prognose jaarcijfers Ballast Nedam

Ballast Nedam zal zekerheidshalve een extra voorziening treffen voor een inmiddels opgeleverd project in Berlijn (een ondergronds station).

De voorziening bedraagt 50 miljoen gulden. Dit is het gevolg van teleurstellende ontwikkelingen bij onderhandelingen met de klant over de betaling van uitgevoerd meerwerk. Ondanks tevredenheid van de klant (Deutsche Bahn) over de geleverde kwaliteit, zit de juridische afwikkeling zo vast, dat Ballast Nedam heeft besloten om nu een voorziening te treffen.

Als gevolg van de voorziening zal de winst over 1999 sterker dalen dan was voorzien bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Toen werd reeds een aanzienlijke winstdaling aangekondigd.

Het netto resultaat over 1999 zal nu naar verwacht uitkomen op circa 20 miljoen gulden. In 1998 bedroeg het netto resultaat 105 miljoen gulden.

Er is ook goed nieuws te melden. Ten eerste is voor een groot overheidsproject in Saoedi-Arabië recentelijk een tweetal betalingen ontvangen. Er bestaat al geruime tijd een betalingsachterstand doordat betalingen achterwege bleven. Met de recente ontvangsten zijn de verplichtingen van de Saoedische overheid aan Ballast Nedam nu met ruim 20% verminderd. Er zijn door de autoriteiten toezeggingen gedaan voor het verder inlopen van de achterstand.

Voorts is de orderportefeuille gegroeid en bedraagt thans 3,6 miljard gulden (eind 1998: 3,2 miljard gulden).

De vooruitzichten voor het jaar 2000 zijn goed. Dit geldt in het bijzonder voor Ballast Nedam Baggeren. De verwachtingen voor de sectoren Bouw Europa en Infrastructuur zijn eveneens positief. De orderportefeuille van Ballast Nedam International is recentelijk aanzienlijk gegroeid en bedraagt naar verwachting eind 1999 circa 800 miljoen (eind 1998: ruim 400 miljoen).

Ballast Nedam verwacht begin volgend jaar de besprekingen af te ronden over de overname van twee woningbouwbedrijven (één in het noordwesten en één in het oosten van Nederland).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie