Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Novemberomzet bloemenveilingen hoger dan vorig jaar

Datum nieuwsfeit: 13-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bloemen Bureau Holland

Novemberomzet bloemenveilingen hoger
13 december 1999

De maand november is voor de sierteelt een goedmaker geworden. De gezamenlijke omzet van de Nederlandse bloemenveilingen zit door de omzet van november weer boven die van 1998. Tot en met oktober was er nog een achterstand op de jaaromzet ten opzichte van 1998. Nu is de omzet 6,1 miljard. Dat is 0,2 procent hoger dan vorig jaar.

Zowel de aanvoer als de prijzen zijn gestegen ten opzichte van november 1998. De totale maandomzet van de veilingen kwam 14,5 % hoger uit. De totale aanvoer aan bloemen en planten kwam uit op 894 miljoen stuks, een toename van 10,5 procent. Tot nu was de gemiddelde aanvoer iedere maand al hoger in vergelijking tot 1998, maar de prijzen waren daarentegen lager. Voor het eerst steeg de prijs in november uit boven die van afgelopen seizoen. De rozen aanvoer nam toe door meer aanvoer van grootbloemige rozen uit Nederland. De tulpen zijn dit jaar vroeg op de markt. De aanvoer was 57 procent hoger. Met als gevolg dat de gemiddelde prijs 6 cent zakte. Bij de kamerplanten liet het grootste product in de maand november, de Kerstster, het afweten. De aanvoer en de prijs liepen beide terug. De totale omzet van kamerplanten nam echter met 8,2 procent toe, tegen een 11 procent stijging van de snijbloemen. Nu het jaar bijna ten einde loopt is er toch goede hoop dat de gezamenlijke omzet toch boven die van 1998 zal uitkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie