Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fanny Blankers-Koen ereburger Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 14 december 1999

... Fanny Blankers-Koen benoemd tot ereburger Haarlemmermeer

Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer heeft besloten Fanny Blankers-Koen te benoemen tot ereburger. Burgemeester J. van Houwelingen maakte dit bekend tijdens de huldigingsbijeenkomst op vrijdag 10 december in het Raadhuis te Hoofddorp.

Op zondag 21 november jongstleden maakte de Internationale Atletiek Federatie tijdens een gala in Monaco de benoemingen bekend van de Atleet en Atlete van de Eeuw. Fanny Blankers-Koen werd tot haar grote verrassing gekozen tot 'Atlete van de Eeuw'. Fanny Blankers-Koen Mevrouw Blankers-Koen heeft in 1948 tijdens de Olympische Spelen van Londen een wereldprestatie neergezet door vier gouden medailles te behalen op vier verschillende atletiekonderdelen. Sinds 1992 is zij na 50 jaar weer woonachtig in de gemeente Haarlemmermeer. Zij geniet in Haarlemmermeer grote bekendheid. Mevrouw Blankers-Koen werd direct in 1948 door de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 1994 werd zij bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar. De gemeente Haarlemmermeer heeft in 1976 de nieuwe sporthal in Hoofddorp de naam gegeven 'Fanny Blankers-Koenhal'.
De prestaties van mevrouw Blankers-Koen zijn door de atletieksport aangegrepen om haar te eren met de verkiezing tot 'Atlete van de Eeuw'. Door haar atletiekprestaties heeft zij zich aantoonbaar verdienstelijk gemaakt voor de Haarlemmermeerse bevolking. Daarom heeft de gemeenteraad besloten mevrouw Fanny Blankers-Koen te benoemen tot ereburger van de gemeente Haarlemmermeer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: W.H. de Graaf; 023-5676239

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie