Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgisch reisadvies in verband met millenniumbug

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse zaken België

Reisadvies in verband met millenniumbug

Brussel, 14 december 1999

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken deelt mee dat reizigers die zich naar het
buitenland begeven tijdens de periode van eind 1999 tot begin 2000 zich ervan bewust dienen te zijn dat zij eventueel hinder of problemen kunnen ondervinden in verband met de overgang naar het nieuwe millennium.

Electronische apparaten en computergestuurde systemen die niet in staat zijn het jaartal 2000 correct te verwerken, kunnen storingen veroorzaken in het functioneren van allerhande voorzieningen. Waar, wanneer of hoe deze storingen zich zouden kunnen manifesteren is uiteraard niet te voorspellen.

Hoewel wereldwijd overheden, instellingen en ondernemingen controles en aanpassingen uitvoeren om de impact van de milleniumovergang op apparatuur en computersystemen te minimaliseren, zijn mogelijke problemen niet volledig uit te sluiten.

Reisplannen kunnen dan ook doorkruist worden door storingen in de diensten waarop reizigers frequent een beroep doen, zoals:
- het vervoer (treinen, luchtvaart,)

- de telecommunicatie (telefoon, GSM, fax, internetverbindingen,)
- de financiële diensten (geldautomaten, electronisch geldverkeer,).

Ook is het niet uit te sluiten dat essentiële voorzieningen in minder of meerdere mate gebrekkig zullen werken, zoals :
- energie- en watervoorzieningen

- medische instellingen en spoedhulpverlening ( ziekenhuizen, klinieken,
ambulances,)

Indien men rond de einde- en nieuwjaarsperiode per trein of vliegtuig reist is het verstandig om rekening te houden met vertragingen en een ruime interval te voorzien tussen de connecterende verbindingen. Sommige maatschappijen onderbreken volledig hun diensten vanaf de avond van 31/12/99 tot in de ochtend van 01/01/2000.

Essentiële zaken zoals paspoorten, identiteitskaarten, reistitels, geneesmiddelen, eerste benodigdheden voor jonge kinderen, adressen en telefoonnummers van lokale contacten en van personen in België, kunnen het best steeds in de handbagage worden meegenomen.

De vervoerssector en de reiswereld hebben zich voorbereid om potentiële moeilijkheden waarmee klanten geconfronteerd kunnen worden tijdens overgangsperiode rond het jaar 2000 te voorkomen. Voor individuele vragen hieromtrent zal men zich moeten richten tot de luchtvaartmaatschappij, het reisagentschap, of andere vervoers- of reisorganisaties die men gekozen heeft. Hetzelfde geldt voor de reisverzekeringen.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de voorbije maanden de nodige maatregelen genomen en middelen ingezet om de werking van de Belgische ambassades en consulaten-generaal over de hele wereld zo goed mogelijk van de 'millenium problemen' vrij te stellen. De Belgische Ambassades en Consulaten-generaal zijn optimaal voorbereid op het verlenen van de consulaire diensten of bijstand die zij gewoonlijk kunnen bieden. Dit uiteraard onder voorbehoud van overmacht door ernstige technische storingen in het gebied waar zij zich bevinden.

Copyright © 1997-1998

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie