Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over geluidoverlast van vliegtuigen

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

2990004210

Vragen van de leden Feenstra en Van Gijzel (beiden PvdA) aan de ministers van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Verkeer en Waterstaat over de geluidsoverlast van vliegtuigen. (Ingezonden 14 december 1999)

1

Kent u de berichten, waaruit zou blijken dat het aanbrengen van keramische vezels in de motoruitlaten de geluidsoverlast van vliegtuigen kan verminderen? 1)

2

Deelt u de mening dat bij de bestrijding van geluidhinder de voorkeur dient uit te gaan naar bronmaatregelen boven effectmaatregelen en dat derhalve het perspectief van de bovengenoemde mogelijkheden serieus verkend moet worden?

3

Ziet u mogelijkheden het verdere proces van onderzoek, marktintroductie en concrete toepassingen te bevorderen, te faciliteren en te ondersteunen, ten opzichte van onderzoeksinstellingen en marktpartijen? 2)

4

Wilt u bevorderen dat zo snel als verantwoord rondom de luchthaven Schiphol praktijkervaring wordt opgedaan met aanbrengen van geluidsreducerend materiaal in bestaande toestellen? Kunt u hierbij ook een termijn noemen? 3)

1) Haagsche Courant 9 december jl.

2) Zie Boegbeeld Techologie-aanpak Verkeer en Vervoer uit de Nota Milieu en Ekonomie, pag. 91, juni 1997.

3) Volkskrant, 10 december jl.: uitlatingen van materiaaldeskundige Brinkman van TNO.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie