Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking juridische onderzoekscholen Groningen/Tilburg

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Nummer 171 14 december 1999

Juridische onderzoekscholen uit Groningen en Tilburg gaan intensief samenwerken.

Noot voor de pers

Om hun nationale en internationale positie te versterken, gaan de juridische onderzoekscholen Centrum voor Recht, Bestuur en Samenleving (CRBS, Groningen) en het Schoordijkinstituut (Tilburg) nauw met elkaar samenwerken. Hiertoe hebben de besturen van de juridische faculteiten van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) besloten. De gevormde associatie staat onder leiding van de beide wetenschappelijke directeuren, prof.dr. Ph. Eijlander en prof.mr. D.J. Elzinga. Het samenwerkingsverband ontwikkelt een innovatief programma dat zich richt op de actuele veranderingen in de verhouding tussen overheid en samenleving. Gezocht wordt naar nieuwe argumenten die de komende decennia nodig zijn om het haperende functioneren van het rechtssysteem te verbeteren. Door de associatie van onderzoekscholen zullen vormen van juridisch onderzoek worden toegepast die ons land nog niet eerder zijn gebruikt. De Europese partners van de beide onderzoekscholen zullen bij de samenwerking worden betrokken.

Noot voor de pers

Nadere informatie: prof.mr. D.J. Elzinga, tel. (050)363 56 83/56 67, e-mail (d.j.elzinga@rechten.rug.nl) (werk) of prof.dr. Ph. Eijlander, tel. (013)466 2329, e-mail (p.eijlander@kub.nl) (werk).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie