Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing Rotterdamse wethouder over val van de Berlijnse muur

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

'Tien jaar na de val van de muur: terugblikken, stilstaan en vooruitzien'

'Tien jaar na de Val van de Muur: terugblikken, stilstaan en vooruitzien.' Onder dit motto zal wethouder Herman Meijer een lezing houden tijdens een bijeenkomst op dinsdag 14 december in de Burgerzaal van het Stadhuis in Rotterdam.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Aanleiding voor de lezing is het feit dat het dezer dagen tien jaar geleden is dat de Berlijnse Muur werd ontmanteld. Sindsdien hebben beroepskrachten en vrijwilligers van tal van Rotterdamse gemeentelijke en particuliere instellingen activiteiten ontwikkeld in Midden- en Oost-Europa.
De bijeenkomst biedt de gelegenheid kennis te maken met elkaar en elkaars activiteiten. Zij hebben inmiddels allemaal een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.

De regio Midden- en Oost-Europa is één van de vier speerpunten in het beleid voor Internationale Betrekkingen van de Gemeente Rotterdam. Gemeentelijke diensten en bedrijven werken samen met collega-diensten in partnersteden in de zogenaamde 'toetredingslanden': landen die op termijn zullen toetreden tot de Europese Unie. Belangrijk doel daarbij is de gemeentebesturen van de steden op tal van beleidsterreinen voor te bereiden op deze toetreding.
Het Steunpunt Midden- en Oost-Europa Rotterdam adviseert en ondersteunt sinds het begin van de jaren '90 particuliere instellingen die samenwerkingsprojecten ontwikkelen in Midden- en Oost-Europa. Naar schatting zijn zo circa vijfhonderd Rotterdammers beroepsmatig of als vrijwilliger betrokken bij activiteiten in voormalige communistische landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie