Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RUG: Van Swinderen prijs 1998/1999 voor Peter Tieleman

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

14 december 1999
Uitreiking

Van Swinderen prijs 1998/1999 voor Peter Tieleman

Dr. Pieter Tieleman ontvangt de Van Swinderen prijs voor de samenvatting van zijn proefschrift Theoretical studies of membrane models. Aan de prijs, die is ingesteld door het Koninklijk Natuurkundig Genootschap (KNG), is een oorkonde en geldbedrag van f 5.000,- verbonden. De oorkonde wordt uitgereikt door prof.dr. P.C. van der Kruit, voorzitter van het genootschap. Tieleman promoveerde op 14 december 1998 aan de RUG tot doctor in de wiskunde en natuurwetenschappen. Op dit moment werkt hij als EMBO fellow bij de Ion Channel Simulation Group van het Lab of Molecular Biophysics in Oxford. Tijdens zijn promotieonderzoek heeft Peter Tieleman bestaande computermodellen voor membranen en membraaneiwitten verbeterd en uitgebreid. Door zijn onderzoek is het nu mogelijk om te rekenen aan de interacties tussen membranen en moleculen die aan het membraan binden. Die interacties zijn van fundamenteel belang in de biochemie. De Van Swinderen prijs wordt jaarlijks toegekend aan de promovendus die in zijn dissertatie de best geschreven en voor niet-deskundigen meest begrijpelijke Nederlandse samenvatting van het promotieonder-zoek heeft gemaakt. Het proefschrift moet zijn verdedigd binnen de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen of de Faculteit der Medische Wetenschappen. Na de uitreiking. houdt prof.dr. W.J. Quax een lezing getiteld 'Recepten uit de natuur', gevolgd door een discussie.

Datum en tijd

dinsdag 14 december 1999, 20.00 uur

Evenemt

Uitreiking Van Swinderen prijs 1998/1999 voor de beste samenvatting van een proefschrift

Plaats

Concerthuis, Poelstraat 30, Groningen

Organisatie

Koninklijk Natuurkundig Genootschap (KNG)

Informatie

dr. D.P. Tieleman, tot 13 december en vanaf 16 december: Oxford University, Lab of Molecular Biophysics, Ion Channel Simulation Group, South Parks Road, Oxford 0X1 3QU, Groot Brittannië, tel. +44 1865 275380, fax +44 1865 275182, e-mail (tieleman@bioch.ox.ac.uk) (werk)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie