Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands Midden

Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Wendy van Nassau
Datum: 14 december 1999
·

Getuigen gezocht van aanrijding Lisse
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval in Lisse op kruising Heereweg en de 2e Poellaan. Een 26-jarige automobilist uit Lisse reed over de Heereweg in Lissen komende uit de richting Sassenheim. Bij de kruising met de 2e Poellaan stond het verkeerslicht op groen en de man reed de kruising op. Op de 2e Poellaan reed een 25-jarige automobiliste uit Voorhout komende uit de richting Lisse. Het verkeerslicht stond op groen en de vrouw reed de kruising op. Een aanrijding tussen de automobilisten die beiden verklaarden groen licht te hebben gehad, was het gevolg. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Lisse: 0252-431800.

Woninginbraak Lisse
Op maandag 13 december is tussen 14.30 - 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Mendeldreef in Lisse. Door een ruit aan de achterzijde van de woning open te breken is toegang tot de woning verkregen, hierbij is een sierraad ontvreemd.

Mishandeling Lisse
Een 19-jarige inwoner uit Lisse heeft aangifte gedaan van een mishandeling op 11 december omstreeks 02.15 uur op de Heereweg in Lisse. De man verliet met vrienden na sluitingstijd een horecagelegenheid toen een van zijn vrienden door onbekende mannen werd lastiggevallen. Toen de 19-jarige man hier wat van zei, keerden de onbekende mannen zich tegen hem. De man sloeg terug waarna zijn belagers er van door gingen. De Lissenaar liep letsel op aan zijn gezicht en been.

Vrouw valt Noordwijk
Op maandag 13 december liep een 76-jarige inwoonster uit Noordwijk naast haar fiets over de stoep van de Zeestraat. Ter hoogte van de ingang van de Passage struikelde zij over vier bouten die uit de grond staken. Zij kwam hierdoor ten val en liep letsel op aan been, arm en gezicht.

Aanrijding met letsel Rijnsburg
Op maandag 13 december vond rond 17.00 uur een aanrijding plaats op de Noordwijkerweg in Rijnsburg. Een 18-jarige inwoner uit Noordwijk reed met zijn bromfiets over de Noordwijkerweg in Rijnsburg. Ter hoogte van de benzinepomp negeerde hij een geslotenverklaring voor bromfietsers. Een 67-jarige automobilist uit Rijnsburg reed over de Noordwijkerweg komend uit de richting Rijnsburg. De man sloeg linksaf de inrit op van de parkeerplaats van de Rijnsburgse Boys. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd wat een aanrijding tot gevolg had. De bromfietser is met schaafwonden en letsel aan het hoofd overgebracht naar het LUMC.

Controle jeugd Sassenheim
Op maandag 13 december heeft de politie weer diverse controles op hangplekken van de jeugd gehouden.Zo werden controles gehouden in de Smirnoffstraat, Hoofdstraat, Oude Have, Kagerplein en Van Alkemadelaan. Daar waar nodig werd de jeugd aangesproken.

Aanrijding met letsel Leiderdorp
Maandag vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Engelendaal. Een 15 jarige meisje uit Leiderdorp reed op dat moment op haar fiets richting winkelhof. In verband met het slechte weer negeerde zij het rode verkeerslicht. Hierdoor kwam zij in botsing met een personenauto. De bestuurder, een 38 jarige vrouw uit Leiderdorp reed namelijk op dat moment vanaf de Vronkenlaan de Engelendaal over om weer verder te gaan over de Vronkenlaan richting Cor Gordijnsingel. De fietsster is met beenletsel afgevoerd naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Aanrijding met letsel Leiden
Een 12 jarig meisje uit Leiderdorp is maandag omstreeks 08.00 uur gewond geraakt op de Hoge Rijndijk. Zij fietste vanuit de richting Levendaal en stak bij de Verdamstraat de rijbaan over. Zij gaf hierbij geen voorrang aan een bus die over de busbaan reed. Het meisje is voor controle overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Getuigen gezocht van aanrijding Leiden
Een 26 jarige man uit Leiden is maandag omstreeks 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding in de Sint Jorissteeg. De man reed op zijn brofmiets in de richting van het Levendaal. Bij de kruising met de Kaardesteeg reed een automobilist achteruit de steeg in. De automobilist zag de bromfietser over het hoofd. Deze moest remmen, kwam ten val, gleed door over het gladde wegdek en kwam tot stilstand tegen de auto. De bromfietser heeft o.a. een lichte hersenschudding opgelopen. De automobilist heeft zich tot op heden niet bekend gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

Aanhouding na vernieling Leiden
Een 30 jarige man uit Leiden is vanmorgen omstreeks 02.30 uur aangehouden op de Langebrug. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken. Agenten troffen daarop een man aan die een deur vernield had. Achteraf bleek dat in het pand een geldkistje openstond. De man is aangehouden en wordt verhoord zodra hij enigszins ontnuchterd is.

Getuigen gezocht Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld die plaats heeft gevonden op vrijdag 10 december op de Boerhaavelaan in Leiden. Een 68-jarige inwoonster van Sassenheim liep rond 23.00 uur over de Boerhaavelaan naar haar auto. In haar hand hield zij haar handtas. Plotseling liep er een man naast haar die haar handtas vastgreep. De vrouw hield haar tas stevig vast maar de man trok zo hard dat de vrouw ten val kwam en haar arm brak. De dader rende weg in de richting van het station. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden: 071 - 5258888.

Mishandeling Leiden
Gisteren is bij de politie een aangifte binnengekomen van mishandeling. De mishandeling heeft vrijdag omstreeks 22.00 uur plaatsgevonden in de Sumatrastraat. Drie jongens, een 16 en een 18 jarige Leidenaar en een 17 jarige Noordwijker reden op fietsen. De 18 jarige Leidenaar werd aangesproken door een hem onbekende jongen. De jongen vroeg om een vuurtje. Toen dat niet geregeld werden er klappen uitgedeeld. Vervolgens kwam er een groep jeugd bij. Het ging om een groep van ongeveer 10 jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 15 jaar. Door een aantal jongens uit de groep werden schoppen uitgedeeld. De politie zoekt getuigen van het incident.

Overval Alphen a/d Rijn
Op maandag 13 december vond omstreeks 12.00 uur een overval plaats bij Avifauna in Alphen. Een 17-jarige inwoner uit Alphen overviel een kassamedewerker in de amusementshal. De medewerker vluchtte, belde snel de politie en gaf het signalement van de dader door. De politie ging meteen ter plaatse en kon de dader van de overval aanhouden.

Vrouw beroofd Alphen a/d Rijn
Op maandag 13 december werd omstreeks 22.30 uur een 42-jarige inwoonster uit Alphen op de Troubadourweg van haar tas beroofd. De vrouw was op weg naar haar auto in de parkeergarage Ridderhof. Toen zij net in de parkeergarage liep kreeg zij van achter een klap, waardoor zij op de grond viel en van haar handtas werd beroofd. De vrouw liep hierbij letsel aan het hoofd op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Getuigen gezocht Gouda
De politie is op zoek naar getuigen van een poging zware mishandeling die plaats heeft gevonden op maandag 6 december op de Bleulandweg in Gouda. Een 36-jarige inwoonster uit Bergambacht liep rond 13.15 uur over het troittoir van de Bleulandweg langs de vijver naar de Ronsseweg. Aan de Ronsseweg stond de zwarte personenauto van haar ex-partner geparkeerd. De man sprak haar aan. De vrouw wilde niet reageren en stak de weg over richting de fietstenstalling van het Groene Hart ziekenhuis. Tijdens het oversteken reed de man op haar in, maar zij kon zich in de fietsenstalling verschuilen. De man is vervolgens doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda : 0182 - 587777.

Aanrijding met letsel Nieuwerkerk a.d. IJssel Een 18 jarige man uit Capelle a.d. IJssel reed maandag omstreeks 21.00 uur op zijn scooter op het fietspad van de Zweedsestraat en wilde richting de Europalaan. Een 41 jarige man uit Nieuwerkerk reed met zijn auto over de Zweedsestraat en sloeg rechtsaf af naar het zwembad. De automobilist had de scooter niet zien aankomen. De man uit Capelle is voor onderzoek overgebracht naar het Bleuland ziekenhuis in Gouda.

Rijden onder invloed Lekkerkerk
Een 26 jarige man uit Lekkerkerk is vanmorgen omstreeks 03.45 uur aangehouden. De man reed met zijn auto over de Kerkweg. Agenten zagen dat hij moeite had om de bocht naar de Jan Lighthartstraat goed te nemen. De man kreeg op de Wibautstraat een stopteken. Bij de ademanalyse bleek zijn adem-alcoholgehalte 255, 230 is de limiet. De man kreeg een bekeuring van f 390,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie