Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof Steenkamp hoogleraar Marketing aan de KUB

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

zie ook
promoties

Prof.dr.ir. J.E.B.M. Steenkamp hoogleraar Marketing aan de KUB

Het Colllege van Bestuur van de KUB heeft prof.dr.ir. Jan-Benedict Steenkamp benoemd tot hoogleraar Marketing aan de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Brabant; hij zal vooral werkzaam zijn als researchhoogleraar bij CentER, Center of Economic Research, alsook aan Tias Business School van de KUB.

Jan-Benedict Steenkamp (1959) studeerde economie (1981), business administration (1983) en marketing (1989) - alle studies summa cum laude - aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij was na zijn studie(s) aan deze universiteit in diverse functies werkzaam. Daarnaast bekleedde hij diverse gastdocentschappen aan Amerikaanse en Europese universiteiten. Hij promoveerde te Wageningen in 1989. Sinds
1996 is hij hoogleraar Marketing, zowel aan de KU Leuven, alsook aan de Universiteit van Wageningen.

Steenkamp geldt als een briljant onderzoeker en een toonaangevend wetenschapper op zijn vakgebied. Hij heeft een indrukwekkende publicatielijst op zijn naam staan: ruim 170 in alle belangwekkende internationale en Nederlandstalige tijdschriften, boeken en rapporten.

Steenkamp haalde sinds 1985 voor meer dan 2,5 miljoen dollar aan research grants binnen voor diverse onderzoeken, onder andere van de EU, de Belgian National Science Foundation en het Nederlandse ministerie van Landbouw en Visserij. In de Belgische economentop van de Financieel Economische Tijd (gebaseerd op outputmeting) staat hij op de vierde plaats. Binnen het terrein van de Bedrijfseconomie (Business Administration) neemt hij de eerste positie in.

Voor meer informatie: Voorlichting en Externe Betrekkingen, Maurice Ackermans, tel. (013) 466 20 04.


14-12-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie