Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jonge kunstenaars HKU maken 'bijbelse beesten' voor NCRV

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Algemeen
Public Relations & Marketing
Faculteit Beeldende Kunst & Vormgeving
Faculteit Kunst, Media & Technologie
Faculteit Muziek
Faculteit Theater
Interfaculteit
English

BIJBELSE BEESTEN (14/12/99)

PERSBERICHT

Hilversum, 14 december 1999

JONGE PROFESSIONALS MAKEN BIJZONDERE ANIMATIES

Verschillende (oud)studenten van de Faculteit Kunst, Media & Technologie (KMT) van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) hebben bijzondere animaties gemaakt voor het NCRV-programma 'Bijbelse Beesten'. De serie wordt uitgezonden vanaf dinsdag 14 december in het kinderprogramma 'Alles Kits' rond 17.30 uur op Nederland 1..

In samenwerking met de NRCV is de HKU in juli 1999 begonnen met de productie van een animatieserie 'Bijbelse Beesten'. De afleveringen gaan over verschillende beesten die een rol spelen in diverse bijbelse verhalen.

Veertien animatoren (waaronder oud-studenten van de faculteit KMT) zijn aan de slag gegaan met de scenariobewerkingen, afkomstig van Wim vanSlooten naar de verhalen van Elle Weisbrod, om zeven verschillende animatiestijlen te creëren.
Aangezien de productie van een animatiefilm veel tijd in beslag neemt, was het voor de animatoren belangrijk een techniek en stijl te ontwikkelen die binnen een periode van drie maanden geproduceerd kon worden.

Een vijftal studenten van de afstudeerrichting Muziektechnologie hebben de muziek en het geluid gemaakt. Omdat er verschillende animatiestijlen zijn gebruikt hebben de muzikanten zich als doel gesteld een muziekstuk te componeren die alle animaties tot één geheel maakt.

Het resultaat is een reeks humoristische en stijlvolle animaties.

De oud-studenten zijn afgestudeerd binnen de afstudeerrichting Beeld- en Mediatechnologie en/of Master of Arts in Image Synthesis and Computer Animation (ISCA).

backtopnext

Compiled by the Office for Public Relations and Marketing of the HKU: PRM.
Comments to the Webmaster of the Computer Centre HKU: (webmaster@kmt.hku.nl).
URL: www.hku.nl/perl/persbericht/index.cgi

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie