Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Groningen steunt plan voor jeugd Musselkanaal

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 14 december 1999 Persbericht nr. 260

Provincie steunt plan voor jeugd van Musselkanaal

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten een bedrag van ƒ45.550,- beschikbaar te stellen voor het "actieplan jeugd Musselkanaal", een plan van de gemeente Stadskanaal en de jeugd van Musselkanaal. Een belangrijke voorwaarde voor het krijgen van provinciale subsidie hiervoor, is dat het jeugdbeleid samen met de jeugd ter plaatste is gemaakt. Ook moet de gemeente een belangrijk deel van de financiering voor haar rekening nemen.

In Musselkanaal was overlast in eerste instantie de aanleiding voor de gemeente om te praten met de jeugd. Inmiddels is het overleg al veel verder: er is een plan voor een aantal concrete voorzieningen (een skatebaan en een basketbalplein) en het "actieplan jeugd Musselkanaal" staat in de steigers. Niet alleen de gemeente en de jongeren maar ook Stichting Welstad, de sporthalbeheerder, politie, onderwijs en buurtverenigingen waren bij het de plannen betrokken.

Voorbeelden van concrete afspraken zijn dat het centrum voor sociaal-cultureel werk vaker open moet zijn voor jeugd, dat er een verzamelplek moet komen voor de jeugd en dat de jeugd zelf bereid is om afspraken te maken over bijvoorbeeld lawaai en afval. Een jongerenwerker zal de verschillende groepen jongeren begeleiden bij de voorbereiding en de realisering van de skatebaan en het basketbalplein, bij het opzetten van de activiteiten en bij het opstellen van het "actieplan jeugd Musselkanaal".

De totale kosten van dit plan en de voorzieningen zijn ƒ142.835,-. De gemeente Stadskanaal wil het vervolg van het beleid in het reguliere beleid opnemen, door budgetafspraken te maken met de Stichting Welstad.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Provincie Groningen, afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers, 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie