Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen: Landgoedkwekerij Ewsum krijgt f130.000,- subsidie

Datum nieuwsfeit: 14-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 14 december 1999 Persbericht nr. 264

Landgoedkwekerij Ewsum krijgt f 130.000,-

Het College van Gedeputeerde Staten heeft vandaag een subsidie van ƒ130.000,- toegekend aan de Stichting Werkprojecten en de Groninger Borgenstichting voor de landgoedkwekerij op de borg Ewsum: een unieke variant op de zogenaamde zorgboerderij. Het geld is bestemd voor de aanleg van een landgoedkwekerij, waarbij een boomgaard, een plantenkwekerij, een fruitmuur met aangebouwde kas en een interne verbouw van de bestaande stallen wordt gerealiseerd.

Sinds september 1992 voert Werkprojecten Groningen op de borg Ewsum in Middelstum een arbeidsintegratieproject voor verstandelijk gehandicapten. Het project met de titel "Ossekop" verzorgt een praktijkopleiding in landschapsonderhoud voor 16 deelnemers. Vanwege het succes van "de Ossekop" wil Werkprojecten Groningen het project uitbreiden en verbreden.

In totaal bestaat deze uitbreiding uit 3 fasen. De hiervoor genoemde verandering vallen onder fase 1. In de tweede fase staat het aanleggen van een aardbeientuin en paden op het binnenterrein op de planning. De derde fase bestaat uit de herbouw van het westelijk schathuis (dit wordt een publiekelijk toegankelijke theeschenkerij), de inrichting van het schathuis, de bouw van een oranjerie en het maken van een brug over de buitengracht.

Uiteindelijk kunnen 30 deelnemers scholing krijgen en werkervaring opdoen in dit project. Daarnaast komen er 3 of 4 plaasten voor kantine- en civiele dienstwerkzaamheden. De deelnemers volgen 1 dag per week een opleiding aan het Agrarisch Opleidings Centrum Noord in de stad Groningen.

Het project van de Stichting werkprojecten sluit goed aan bij verschillende onderdelen van het provinciaal beleid:
* een werk- leerproject voor verstandelijk gehandicapten;
* herinrichting en cultuur historische verfraaiing van het terrein;
* het trekken van meer publiek en mogelijkheden scheppen voor recreatie;

* een plaats voor verstandelijk gehandicapten en bezoekers om elkaar te ontmoeten;

* het bevorderen van een leefbaar platteland.

Omdat er sprake is van co-financiering kan de Stichting Werkprojecten een grote stap zetten. Het project kan, naast de provinciale subsidie van ƒ130.000,- en een bijdrage van de gemeente Loppersum van ƒ38.000,-, nu namelijk ook rekenen op een EFRO-subsidie van 164.000,-. Een ton van het geld van de provincie is bij de bijstelling van de integrale begroting beschikbaar gesteld. De andere dertigduizend gulden komt uit het reguliere budget plattelandsbeleid van 1999.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Provincie Groningen, Afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie