Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Online workshop over Nieuwe Economie op Internet

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

Online workshop over Nieuwe Economie op Internet

Dag lang gratis onderwijs bij The European Network University

Persbericht 13 december 1999

The European Network University, een project van de Universiteit van Amsterdam, geeft op woensdag 15 december een online workshop op Internet over de Nieuwe Economie. Van 9.00 tot 21.00 uur kan iedereen gratis inloggen op de website www.netuni.nl. Deelnemers maken in een speelse omgeving kennis met het begrip Nieuwe Economie en de kernthema's in het debat daarover. Deelnemers kunnen met verschillende opdrachten maken. Twintig economie-experts beantwoorden de opdrachten. Onder de experts bevinden zich mensen uit het bedrijfsleven en verschillende UvA-hoogleraren, zoals Annemieke Roobeek en Karel van Wolferen, die deelneemt in Japan.

Nieuwe Economie
De term Nieuwe Economie is een trendy begrip geworden. Er zou een tijdperk zijn aangebroken waarin traditionele economische wetten niet meer gelden. Versnelde technologische ontwikkeling en toenemende internationale concurrentie leiden soms tot gedrag dat niet verklaard kan worden door de oude economische wetten. Zo stelt de wet van de afnemende meeropbrengst dat de winst per geproduceerd product minder wordt naarmate je er meer van maakt. De wet lijkt echter niet meer te gelden voor sectoren als de mobile telefonie en Internet, wat zich uit in het zeer goedkoop aanbieden van Internetabonnementen en mobiele telefoons. Hoe meer gebruikers, hoe groter het rendement van het netwerk.. De workshop, getiteld: 'The New Economy: find your way through the maze' gaat in op de centrale kenmerken van deze economie. Het programma is in het Engels, maar deelnemers kunnen ook in het Nederlands reageren.

Onderwijs via Internet
The European Network University is een project dat zijn wortels heeft in de Universiteit van Amsterdam. Ze wil hoogwaardige, interactieve onderwijsprogramma's op Internet aanbieden aan een wereldwijd publiek. Programma's over Internationale Politieke Economie en over Conflictpreventie in landen die door burgeroorlog worden verscheurd, hebben dit jaar proefgedraaid. De deelnemers kwamen uit 12 verschillende landen (van Albanië tot Zaïre). Deelnemers zijn niet alleen studenten, maar vaak ook mensen die al in het beroepsleven staan en zich op deze manier verder willen kwalificeren. Zij worden begeleid vanuit een 'Internet Call Centre' dat onmiddellijk op de vragen en de ingeleverde opdrachten van de studenten reageert. De begeleiders worden terzijde gestaan door experts van binnen en buiten de universiteiten die aan de Network University meewerken. Samen met de begeleiders en experts vormen de deelnemers kennisnetwerken, waarin niet alleen kennisoverdracht plaatsvindt, maar ook nieuwe kennis wordt gecreëerd. Op 15 december neemt The European Network University een nieuwe website in gebruik, die in de toekomst ook als leeromgeving voor een snel stijgend aantal cursussen gebruikt kan worden. Naar aanleiding hiervan vindt de online workshop over de Nieuwe Economie plaats. In januari 2000 wordt een uitgebreider programma over de Nieuwe Economie aangeboden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie