Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herbenoeming bestuursvoorzitter TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

15 december 1999

Herbenoeming bestuursvoorzitter dr.ir. H.G.J. de Wilt van TU Eindhoven

De Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven heeft dr.ir. H.G.J. (Henk) de Wilt herbenoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de Eindhovense universiteit voor de periode van 1 mei 2000 tot 1 september 2002. De Wilt (59) is sinds 1 mei 1996 bij de TUE werkzaam als bestuursvoorzitter. Zijn huidige benoemingstermijn loopt per 1 mei 2000 af.

Henk de Wilt is van origine chemisch technoloog. Zijn ingenieursbul behaalde hij in 1966 aan de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven, waar hij in 1969 promoveerde tot doctor in de technische wetenschappen op een proefschrift over de oxidatie van glucose. In 1968 werd hij voor een jaar voorzitter van de eerste Hogeschoolraad van de TH. In 1971 volgde een benoeming tot lid van het College van Bestuur. In 1972 werd De Wilt lector in de chemische technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1975 stapte hij over naar het bedrijfsleven (Douwe Egberts), waar hij diverse functies vervulde. Van 1986 tot 1994 was hij lid van de Raad van Bestuur van Sara Lee/Douwe Egberts. Van 1980 tot 1986 vervulde

De Wilt een buitengewoon hoogleraarschap in de bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1994 tot 1996 was hij hoogleraar bedrijfskunde aan de Universiteit Nijenrode.

Naast het voorzitterschap van het College van Bestuur van de TU Eindhoven bekleedt De Wilt diverse andere bestuurlijke functies, onder meer bij drie van de vier technologische topinstituten in ons land. Hij is namelijk voorzitter van het bestuur van het Telematica Instituut en lid van de raden van bestuur van het Dutch Polymer Institute en het Netherlands Institute for Metal Research. Verder is De Wilt vice-voorzitter van het bestuur van het Europese
onderzoeksinstituut Eurandom, lid van de Raad van Toezicht van de toponderzoekschool NRSC-Catalysis (National Research School Combination Catalysis Controlled bij Chemical Design), lid van de Adviescommissie van het bestuur van de onderzoekschool Cobra (Inter-university Institute on Communication Technology, Basic Research and Applications), waarnemer van het bestuur van de Stichting KLICT (Ketennetwerken, Logistiek & ICT) en lid van het Platform Stichting KLICT. Daarnaast is De Wilt commissaris bij diverse ondernemingen en was hij van 1995 tot 1999 voorzitter van Ediforum en van 1998 tot oktober 1999 voorzitter van het Electronic Commerce Platform NL.


Meer informatie is te krijgen bij Cees van Keulen, mediavoorlichter telefoon (040) 247 4061, fax (040) 246 3120
e-mail (c.t.f.v.keulen@tue.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie