Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeugdleden dierenbescherming protesteren tegen bio-industrie

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DIERENBESCHERMING

15 DECEMBER:PROTEST TEGEN VERBORGEN BIO-INDUSTRIE

PERSUITNODIGING

JEUGDLEDEN DIERENBESCHERMING PROTESTEREN TEGEN DIERENLEED IN VERBORGEN BIO-INDUSTRIE

Geachte redactie,

Miljoenen kalkoenen, struisvogels, eenden en veel andere dieren zijn aan het aftellen. Omdat de consument met Kerstmis iets bijzonders op tafel wil zetten. Met de kerstdagen voor de deur intensiveert de Dierenbescherming daarom haar voorlichting over de zogenaamde 'verborgen bio- industrie'. Varkens, kippen en kalveren zijn niet de enige slachtoffers van de intensieve veehouderij. Miljoenen andere dieren leiden een minstens zo erbarmelijk bestaan of worden daarmee bedreigd. De laatste jaren komen er in hoog tempo nieuwe vormen van bio-industrie op. Steeds meer dieren worden uit louter geldelijk gewin massaal gehouden. De Dierenbescherming spreekt hier van verborgen bio-industrie, omdat de meeste consumenten de dieren in deze rol niet of nauwelijks kennen. Toch gaat het per jaar om enorme aantallen; zo'n vijf miljoen konijnen, ruim vier miljoen eenden, drie à vier miljoen kalkoenen en binnenkort ook nog eens 50.000 struisvogels. Naast deze diersoorten worden in de verborgen bio-industrie ook fazanten, parelhoenders en patrijzen gehou den. De campagne van de Dierenbescherming bestaat onder meer uit informatiemateriaal voor het publiek, protestkaarten en een bioscoop-spot.

DE 'AFTRAP' VAN DEZE KERSTACTIE VINDT PLAATS OP WOENSDAG 15 DECEMBER A.S. OM 17.00 UUR IN 'DE VALKENBURCHT', VALKENHEIDE 26 .), MAARSBERGEN. RUIM HONDERD KINDEREN BIEDEN ENKELE VERTEGENWOORDIGERS VAN POLITIEKE JONGERENORGANISATIES EEN CREATIEVE WENS VOOR DE BETROKKEN DIEREN AAN . DE DIERENBESCHERMING WIL DAT DE OVERHEID UITERLIJK IN 2000 STRENGE REGELS OPSTELT VOOR DE WIJZE WAAROP DEZE DIEREN DIENEN TE WORDEN GEHOUDEN. GEK GENOEG GELDEN MOMENTEEL IN HET GEHEEL GEEN REGELS VOOR HET COMMERCIEEL HOUDEN VAN DIEREN ALS BIJVOORBEELD KONIJNEN. DE KINDEREN, DIE ZICH HEBBEN ZICH VERKLEED ALS DIEREN UIT DE VERBORGEN BIO-INDUSTRIE, SCHUIVEN NA HUN BOODSCHAP AAN DE POLITICI VAN DE TOEKOMST AAN TAFEL, WAAR ZIJ ONDER HET MOM VAN 'HET KAN OOK ANDERS' EEN VEGETARISCHE MAALTIJD ZULLEN GENIETEN .

Dat het met het welzijn van de honderden miljoen dieren in de bio-industrie bijzonder treurig is gesteld weten we intussen. De gekke-koeienziekte, met hormonen vol gespoten runderen, met salmonella besmette kippen en eieren, de varkenspest en onlangs nog de dioxinekippen hebben dit inzicht op z'n minst versterkt. Maar dat ook het fokken van konijnen, kalkoenen en eenden op wrede wijze gebeurt, is maar bij weinig mensen bekend. De kerstdagen zijn een mooi moment voor een dergelijke bezinning. Niet in de laatste plaats omdat vlees traditiegetrouw een prominente plaats heeft op de kersttafel. De Dierenbescherming roept de Nederlandse consument op wat vaker - en zeker met de Kerstdagen - te kiezen voor alternatieven. Zoals scharrelvlees of biologisch vlees. Vegetarisch eten mag trouwens ook!

.) Routebeschrijving
A12 richting Arnhem, Afslag 22 Maarsbergen. Onderaan de afslag richting Leersum. Provinciale weg volgen (ca. 1 km), Woudenbergseweg. Na borden 'De Sprong' nog 400 meter doorrijden tot km-paal 60.9. U rijdt hier het terrein van landgoed Valkenburcht op; einde linkerkant 'De Valkenburcht'.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie