Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KAS-Associatie introduceert KAS-Web

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

15 DECEMBER 1999

Real-time informatie via internet in posities en bestedingsruimte

KAS-Associatie introduceert KAS-Web

KAS-Associatie N.V. biedt haar cliënten een nieuwe snelle informatievoorziening: de internetapplicatie KAS-Web. Hiermee krijgen cliënten de gehele dag via internet real-time inzage in hun geld-, effecten-, derivaten-, en verbruikleenrekeningen. KAS-Web wordt modulair en ‘custom-made’ aangeboden. Deze snelle 24-uur per dag beschikbare informatiebron is belangrijk voor internationale cliënten die in verschillende tijdzones opereren. Pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en brokers worden met KAS-Web real-time geïnformeerd over hun custody- en settlementstatus. Met KAS-Web zijn zij niet meer afhankelijk van tijdrovende fax- en e-mailberichten, maar hebben de intraday settlementstatus direct op de werkplek beschikbaar. De kans op een succesvolle uitvoering van de opdrachten stijgt hiermee aanzienlijk. Intermediairs kunnen de hele dag door informatie krijgen over de bestedingsruimte van hun relaties. Commissionairs kunnen met KAS-Web zelfs collectorders op de AEX-Optiebeurs over hun relaties uitsplitsen. Door zelf KAS-Web te raadplegen zullen cliënten minder informatieverzoeken aan de bank richten, hetgeen de distributiekosten van de KAS-Associatie ten goede komt.

Professionele relaties als institutionele beleggers, brokers, banken binnen het EMU-gebied en ook rechtbanken, curatoren en bewindvoerders in Nederland kunnen vanaf heden KAS-Web gebruiken. Binnenkort gebruiken ook relaties in het Verenigd Koninkrijk het systeem. Naar verwachting kunnen ook particulieren in de toekomst KAS-Web gebruiken. Na een uitgebreide testfase, waarbij gebruiksvriendelijkheid, storingsgevoeligheid en veiligheid belangrijke aspecten waren, maken veertien effecteninstellingen -voorafgaand aan de marktintroductie deze week- al gebruik van KAS-Web. Dit aantal kan onbeperkt toenemen. KAS-Netbank, de eerste Nederlandse internetbank, zal op termijn ook in KAS-Web worden geïntegreerd.

Directievoorzitter F.S. von Balluseck stelt : "Onze Europese strategie is gericht op internationale dienstverlening, zonder fysieke aanwezigheid. De KAS-Associatie creëert hiertoe een virtuele bank. De technologie van KAS-Web ondersteunt dit streven. Voor professionele cliënten is het steeds moeilijker fysieke ontmoetingen tijdig tot stand te brengen. Zij zullen in toenemende mate via webcams face-to-face met ons willen communiceren. De vraag naar elektronische communicatie en informatievoorziening zal toenemen. Via KAS-Web krijgen cliënten aanzienlijk sneller relevante informatie dan voorheen. Ook onze Nederlandse cliënten hebben hier direct profijt van, zeker als ik deze ontwikkeling plaats in het kader van de Nadere Regeling Toezicht Effectenverkeer. De toezichthouder verplicht immers de orderuitvoerende instelling na te gaan of beleggers wel aan hun verplichtingen kunnen voldoen."

Profiel KAS-Associatie

De KAS-Associatie is een gespecialiseerde bank die financieel administratieve dienstverlening op het gebied van effecten en geld biedt aan beleggers en financiële instellingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie