Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding Drentse politica Marga Kool

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Koninklijke onderscheiding voor Marga Kool

Assen, 15 december 1999
Persberichtnummer 99-201De Drentse D66 politica en schrijfster Marga Kool is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege haar grote maatschappelijke verdiensten.
Ze kreeg de onderscheiding uit handen van de Commissaris van de Koningin, Relus ter Beek. Dit gebeurde tijdens de laatste vergadering van provinciale staten van dit jaar. Marga Kool (50) nam afscheid als statenlid. Met ingang van 1 januari 2000 wordt zij dijkgraaf van het nieuwe waterschap "Reest en Wieden".

Ter Beek schetste Kool als een politica en poëet met bezieling en als een vrouw die prettig in omgang is. Ook legt zij gemakkelijk contacten.
Haar actieve periode in de politiek begon in 1978 als D66 raadslid in Zuidwolde.
In 1987 trad ze toe tot provinciale staten om in 1991 gedeputeerde te worden.
Sinds de statenverkiezingen van begin dit jaar is ze fractievoorzitter van D66.

Als schrijfster heeft Marga Kool veel proza, poëzie en toneelstukken op haar naam staan. Ook was ze oprichter en voorzitter van de Stichting Het Drentse Boek en oprichter en voorzitter van de Federatie voor Streektaal Organisaties in het Nedersaksisch Taalgebied.
Voor de regionale omroep produceerde en presenteerde zij diverse programma's.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie