Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbreng PvdA over verdrag Nederland, Belgie en Vlaams Gewest

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Schriftelijke inbreng PvdA inz. verdrag tussen Nederland, België en het Vlaams Gewest (Schelderegelement) 15 december 1999

De leden van de PvdA-fractie hebben kennisgenomen van het verdrag tussen Nederland, België en Vlaanderen (Scheldereglement), inzake het uitvoeren van de gezamenlijke loodsdienst op de Schelde.

Zij vragen zich met de Raad van State af, of dit verdrag niet in strijd is met het Verdrag van Rome inzake de vrije dienstverlening van aanbieders in de lidstaten.

Is de toespitsing van de beloodsingdiensten op een marktverdeling tussen België / Vlaanderen en Nederland, zelfs al zou de dienstaanbieding van overheidswege geregeld worden, niet in strijd met het vrije verkeer van diensten binnen de Europese Unie?

Als dan tevens de beleidsvoornemens van de regering inzake de marktwerking in het beloodsen van zeeschepen in aanmerking worden genomen, is dit Verdrag daarmee dan niet strijdig?

Is de minister niet bevreesd dat goedkeuring van dit verdrag haar in haar verdere overleg met België / Vlaanderen zal bemoeilijken, daar waar een operationele werkverdeling voor de loodsbediening nu in een formeel verdrag wordt vastgesteld?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie