Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AMD: Volledige functionaliteit in temperatuur -40 tot +85C

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
persbericht

AMD INTRODUCEERT TWEE NIEUWE 10/100MB/S ETHERNET-CONTROLLERS VOOR INDUSTRIELE TOEPASSINGEN

Volledige functionaliteit in een omgevingstemperatuur van -40 tot +85?C

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 15 december 1999 - AMD heeft twee nieuwe IC's voor netwerkcommunicatie in industriele omgevingen op de markt gebracht: de AMD NetPHY-1LP fysieke laag controller (PHY) en de PCnet-FAST+-controller. Ontwerpers van netwerk-apparatuur kunnen deze controllers afzonderlijk of te samen tegen relatief lage kosten inzetten in toepassingen waar hoge eisen gesteld worden aan de temperatuurbestendigheid van de netwerkcomponenten.

Applicaties die al beschikken over een Ethernet-toegangscontroller, bijvoorbeeld door toepassing van eigen ASIC's, kunnen volstaan met de NetPHY-1LP PHY. Is er al hardware geinstalleerd die gebruikmaakt van de Media Independent- of GPS-interface van de controller, zoals bij backplane-communicatie in chassis-systemen, dan behoeft alleen de PCnet- FAST+-controller toegepast te worden.
Samen vormen deze chips een complete Fast Ethernet-oplossing, die onder extreme temperaturen permanent hoogwaardige prestaties kan leveren. In de industrie en bij onderzoekstoepassingen is er steeds meer vraag naar netwerkcomponenten die ook in sterk wisselende omgevingscondities en op plaatsen waar onvoldoende koeling voorhanden is, hun betrouwbaarheid behouden. Spraak- en datacommunicatie moeten gewaarborgd kunnen blijven zowel in extreme vrieskou als in woestijnhitte.

Ethernet-apparatuur van AMD
Als een van de grootste netwerkcomponent-leveranciers sinds 1984 heeft AMD in de afgelopen vijf jaar al meer dan 250 miljoen netwerkpoorten geproduceerd. De laatste jaren is AMD's aanbod van Ethernet-IC's voor industriele temperaturen toegenomen en bestaat uit de volgende 10Mb/s-componenten:
Am79C940 MACE single-chip Ethernet-controller
Am79C961A PCnet-ISA II single-chip ISA-bus Ethernet-controller AM79C970A PCnet-PCI II single-chip PCI-bus Ethernet-controller

Deze IC's hebben nu gezelschap gekregen van de Am79C972 PCnet-FAST+, een 32-bits PCI-bus 10/100Mb/s Ethernet-controller, en de Am79C874 NetPHY-1LP, een 10/100Mb/s TX/FX Ethernet PHY. Beide chips bieden de volgende belangrijke functies:
ze voldoen aan de IEEE 802.3-standaard en ondersteunen volledige Auto-Negotiation
3,3V voeding met I/O tot 5V
energiebeheer met Advanced Power Management

De PCnet-FAST+-controller beschikt over een Ethernet Media Access Controller (MAC) die voldoet aan de IEEE 802.3-norm en volledige 10/100Mb/s half of volduplex Auto-Negotiation ondersteunt. Voorts heeft de controller een MII (Media Independent Interface) voor verbinding met elke standaard 10/100Mb/s fysieke laag (PHY) component. De PCnet-FAST+-controller verenigt in zich een zeer krachtig 32-bits PCI-bus master interface, grote geheugenbuffers (SRAM) en geavanceerde energiebeheervoorzieningen, zoals AMD's gepatenteerde Magic Packet?-technologie voor activering op afstand (remote wake-up). De controller wordt geleverd met diverse netwerk-drivers, die alle belangrijke besturingssystemen ondersteunen: Windows, NetWare, Linux en VxWorks. Ook ingebedde software van vele andere leveranciers kan uitstekend samenwerken met de controller, bijvoorbeeld die van WindRiver, ISI, QNX, Lynx en Pacific Softworks.

De NetPHY-1LP-chip kan 10BASE-T, 100BASE-TX en 100BASE-FX ondersteunen. De MAC-interface ondersteunt de (GPSI) standaards MII, 5B Symbol en 7 draads. De fysieke laag ondersteunt CAT-3 twisted-pair voor 10Mb/s en CAT-5 twisted-pair voor 10/100Mb/s, alsook PECL voor 100BASE-FX glasvezel-transceivers. Er zijn vier PowerWise? beheerfuncties beschikbaar voor het terugdringen van het stroomverbruik tot beneden de normale 1/3 Watt.

Behuizing en leverbaarheid
De Am79C874 NetPHY-1LP in 80 pins TQFP-behuizing is direct leverbaar via de geautoriseerde kanalen. De Am79C972 PCnet-FAST+-chip in 160- en 176-pins PQFP-behuizing is eveneens direct leverbaar.

AMD
AMD (Advanced Micro Devices) is wereldwijd leverancier van geintegreerde elektronische schakelingen voor computers, netwerk- en communicatie-apparatuur. AMD produceert microprocessoren, flash-geheugens, programmeerbare logische schakelingen en producten voor communicatie- en netwerktoepassingen. De onderneming is opgericht in 1969 en gevestigd in Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten). In 1998 behaalde AMD een omzet van meer dan $2,5 miljard.

Voor de redactie:
PBA Benelux, Chantal de Haas, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: chantal@berg-kleijn.nl

Voorbehoud
Voor zover aan dit bericht toekomstverwachtingen ontleend kunnen worden, zijn deze onder normaal voorbehoud

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie