Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Netelenbos betaalt zelf hoogste tol rekeningrijden

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

SP: Netelenbos betaalt zelf hoogste tol

Den Haag, 15-12-1999

SP-Tweede-Kamerlid Harry van Bommel is hoogst verontwaardigd over de afspraak die minister Netelenbos heeft gemaakt over de invoering van rekening rijden rond Amsterdam. Van Bommel: 'De minister heeft Amsterdam over de tolstreep getrokken door een zak met poen voor de 2e Coen. Dat is pure omkoperij.' Van behoorlijk bestuur is volgens Van Bommel geen sprake meer.

'Amsterdam heeft een flinke slag geslagen', aldus Van Bommel. In ruil voor rekening rijden draait minister Netelenbos op voor de kosten van de aanleg van de 2e Coentunnel en de Westrandweg. Bovendien mag Amsterdam alle inkomsten uit de tolheffing tot 2010 zelf houden. Amsterdam verwacht een miljard binnen te halen voor de regio. Van Bommel: 'Andere steden zullen de dupe worden van deze peperdure afspraak. De tol die de minister op deze manier betaalt om rekening rijden in te voeren is veel te hoog. De Nederlandse burger is uiteindelijk de dupe.'

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie