Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RIVM-rapport over de wachtlijsten

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FVO

Nieuws

RIVM-rapport

15 december 1999

RIVM-rapport over de wachtlijsten

Eind november kwamen de resultaten beschikbaar van het onderzoek naar de wachtlijsten dat het RIVM in opdracht van het Ministerie van VWS verrichte. De conclusie is dat de sterke stijging is gestopt, maar dat er nog geen sprake is van daling van de wachtlijsten. In het onderzoek zijn ook demografische ontwikkelingen betrokken die te verwachten zijn binnen de populatie van mensen met een verstandelijke handicap. De toekomstige vergrijzing is groot. Daarbij moet tevens bedacht worden dat bij een deel van de populatie sprake is van vervroegde veroudering, met alle gevolgen van die, zoals lichamelijke ongemakken. Er zullen daarmee zeker zorgvragen verschuiven of nieuw ontstaan.

De staatssecretaris heeft de Kamer begin december geschreven de uitkomsten van het onderzoek te willen benutten om samen met de sector (binnen de Meerjarenafspraken) te komen tot een breed gedragen aanpak van de wachtlijsten.

De rapportage van het RIVM onderstreept opnieuw wat de FvO al eerder heeft gesteld: de wachtlijsten dalen nog niet ondanks extra middelen; en deze wachtlijsten zijn absoluut onaanvaardbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie