Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Geleen investeert f 20.000 in project 'meer bewegen'

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geleen

Bureau PR en Voorlichting

Postbus 610

6160 AP Geleen

046-4784500

telefax 046-4784641

P E R S B E R I C H T
/ P E R S U I T N O D I G I N G

Geleen, 14-12-1999

Gemeente Geleen investeert f 20.000 in project `meer bewegen"

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST OUDEREN EN WELZIJN

Op woensdag 15 december sluiten de koepelorganisatie van de Geleense ouderenafdelingen, de VGO en de welzijnsinstelling RIW Maasland een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst voorziet in een gestructureerd overleg tussen beide partijen. Daarbij kan wederzijds advies worden gevraagd en uitgebracht over de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van het welzijnswerk voor ouderen in Geleen. Het doel is het welzijnswerk zo optimaal mogelijk af te stemmen op de behoeften van de Geleense ouderen en hun organisaties. Met de ondertekening van de overeenkomst wordt de samenwerking zoals die de afgelopen tijd gegroeid is, geformaliseerd. De gemeente heeft hierbij als intermediair gefungeerd voor beide partijen.

De ondertekening van de overeenkomst vindt op woensdag 15 december plaats in de oude raadszaal van het gemeentehuis en begint om 11.00 uur. Wethouder Veenendaal en een ruime vertegenwoordiging van beide participanten die daarbij aanwezig zijn nodigen u van harte uit.

Meer bewegen voor ouderen

De VGO behartigt in Geleen de belangen van de Geleense ouderenafdelingen. De RIWMaasland is verantwoordelijk voor de uitvoering van het professioneel welzijnswerk voor ouderen. Het overleg heeft onlangs ook geresulteerd in een nieuwe opzet van het project "Meer Bewegen voor Ouderen" in Geleen met ingang van 1 januari 2000. Om de nieuwe opzet te doen slagen stelt de gemeente een kleine twintigduizend gulden beschikbaar voor de aanschaf en vervanging van materialen. De ouderenafdelingen in Geleen krijgen een belangrijke functie in de praktische uitvoering van deze taak. Bij de RIW Maasland blijft de eindverantwoordelijkheid rusten. Daarnaast heeft zij een ondersteunende en coördinerende taak.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie