Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vuurwerkkrant voor schooljeugd in Emmen

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Persbericht Vuurwerkkrant

Vuurwerkkrant voor schooljeugd in Emmen

Jongeren die te vroeg vuurwerk afsteken of illegaal vuurwerk bij zich hebben kunnen te maken krijgen met bureau Halt Emmen. Dit bureau is onlangs, op 8 november, met een vuurwerkproject gestart. Het project maakt deel uit van het provinciale vuurwerkproject. Doel hiervan is om overlast met vuurwerk tot een minimum te beperken, met name gericht op jongeren van 10 tot 18 jaar.

Jongeren die illegaal of te vroeg vuurwerk afsteken kunnen door bureau Halt een aantal uren werkstraf opgelegd krijgen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is dit jaar voor het eerst de vuurwerkkrant onder leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs, en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs verspreid. In deze krant wordt de jeugd geïnformeerd over allerlei facetten van vuurwerk, zoals welke soorten er bestaan en wat de gevaren zijn.

Op dit moment zijn al negen jongeren door de politie naar Halt Emmen verwezen voor het te vroeg afsteken van verboden vuurwerk. Zij zullen minimaal 4 uur werkzaamheden gaan uitvoeren.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)1999 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie