Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief minister Netelenbos over bijdrage openbaar vervoer

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


26800xii0.043 brief min vw inzake bijdrage openbaar vervoer
Gemaakt: 16-12-1999 tijd: 19:34


1


26800 XII Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het ministerie van Verkeer en Watstaat (XII) voor het jaar 2000

nr. 43 Brief van de minister van Verkeer en Waterstaat

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

's-Gravenhage, 15 december 1999

Naar aanleiding van de begrotingsbehandeling op 3 en 4 november 1999 deel ik u het volgende mee. Met betrekking tot de taakstelling OV in relatie tot vervoergroei.

Door mij is gesproken over het laten vervallen van de taakstelling OV. Het betreft de tranche 2000 van de jaarlijkse OV-taakstelling ad 35 mln. Daarmee ontstaat 35 mln extra ruimte voor de sector om de vervoergroei te kunnen accommoderen.

Tot maximaal dit bedrag zal de gerealiseerde vervoergroei worden gehonoreerd.

Hiernaast wordt 10 mln beschikbaar gesteld voor verbetering van de sociale veiligheid, overeenkomstig het amendement Van Gijzel.

De dekking van het bedrag van 35 mln voor het jaar 2000 vindt plaats uit vrijvallende middelen binnen de artikel-onderdelen 03.10.01 en
03.10.07.

Met het verwerken van de toezegging van 35 mln in het debat is er voldoende ruimte om de huidige groei te honoreren. Zoals ik u al in de Kamer aankondigde zal ik de wijze waarop met de vervoergroei vanaf
2001 wordt omgegaan nader uitwerken.

Daarom is er - gegeven de jaarlijkse cumulatieve groei van het budget met 2% - vooralsnog geen reden om te zorgen voor aanvullende middelen, zoals gevraagd in motie 26 van het lid Giskes c.s.

Ik ga ervan uit u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben.

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

T. Netelenbos

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie