Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Postma van Leiden weer aan het werk

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Burgemeester Postma weer aan het werk

Burgemeester Jan Postma heeft op woensdag 15 december zijn werkzaamheden hervat. Ook als korpsbeheerder van de politie Hollands Midden is hij weer in functie en klaar voor de komende millenniumnacht. Postma werd tijdens de zomervakantie getroffen door een hartinfarct.

Het thuiszitten is de burgemeester niet bevallen. 'Enorme pech en teleurstelling dat me dit na ruim honderd dagen burgemeesterschap van Leiden moest overkomen. En fors schrikken, want ik ben altijd gezond geweest. De laatste keer dat ik in een ziekenhuis had gelegen, was tientallen jaren geleden toen mijn amandelen geknipt moesten worden.' Postma is blij dat hij er nu weer bij is in Leiden. Hij noemt het vervelend dat hij tijdens alle collega-perikelen afwezig was. 'Het tekende zich al een tijdje af', zegt de burgemeester. 'Ik kan alleen zeggen dat ik hoop dat het nieuwe college een evenwichtiger team zal zijn. Ik heb daar alle vertrouwen in.' Woensdag was niet zijn allereerste werkdag na z'n herstelperiode. 'Sinds eind oktober, toen we naar Leiden zijn verhuisd, is de communicatie al intensiever geworden. Contacten onderhouden is natuurlijk heel belangrijk in mijn functie. Je merkt dat je in Leiden sneller mensen tegenkomt dan in het grotere Den Haag. Zoals op de markt, bijvoorbeeld. Maar ook in Den Haag heb ik het nodige bezoek gehad van Leidse wethouders en ambtenaren. Ik heb de ontwikkelingen dus goed bijgehouden.'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie