Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestuurlijke evaluatie fase 1 Saendelft Gemeente Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

BESTUURLIJKE EVALUATIE FASE 1 SAENDELFT

De voorbereiding, de besluitvorming en de uitvoering van de woningbouw van de 1e fase Saendelft worden het eerste kwartaal van 2000 geevalueerd. De afspraak om tot een evaluatie te komen is al gemaakt op 18 november j.l. toen de gemeenteraad van Zaanstad instemde met de overeenkomst tussen de gemeente Zaanstad en Forbo-Krommenie. De evaluatie heeft betrekking op de relatie tussen Forbo en de gemeente Zaanstad, op de planuitvoering, op het geuronderzoek, op de juridische bijstand tijdens de diverse procedures, op de start van de bouw, op de niet herroepelijke vergunning en op de relaties tussen de gemeente en de provincie en tussen de provincie en Forbo Krommenie.

Het doel van de evaluatie is tweeledig. Ten eerste moet door een verantwoording van de feitelijke weegave van achtergronden, motieven, afwegingen en besluiten bekeken worden of de communicatie en relatie burger-bestuur verbeterd moet worden. Daarnaast is het belangrijk voor de gemeenteraad te onderkennen dat dit soort complexe plannen en bestuurlijke processen interessante leermomenten zijn voor het functioneren van de raad.

De evaluatie wordt opgedragen aan een commissie, waarvan de leden door de fracties in de gemeenteraad zijn voorgedragen. De commissie bestaat uit de volgende personen zitting: mevrouw C.E. van Kalteren (CDA), mevrouw A. Pieper (Groen Links), mevrouw L. Vissers-Koopman (ZOG), de heer H.J. Egberts (PvdA) en de heer D.G. de Hen (D66). De heer De Hen is voorzitter dan de commissie.

De evaluatiecommissie brengt haar bevindingen en aanbevelingen na 1 april 2000 uit aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college bepaalt vervolgens haar standpunt. De rapportage van de evaluatiecommissie en het collegestandpunt worden behandeld in een uitgebreide vergadering van de raadscommissie Stadsontwikkeling.

Zaanstad, 15 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie