Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioolaansluiting nieuwe Bredasebaan Breda

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

RIOOLAANSLUITING NIEUWE BREDASEBAAN

Door het ontbreken van riolering hebben aan de Nieuwe Bredasebaan vijf bedrijven en drie woningen geen rioolaansluiting. Het college wil dit probleem oplossen door een nieuwe riolering aan te leggen. Directe lozingen op de Mark zijn daarmee verleden tijd.

Het Hoogheemraadschap West-Brabant dringt er al langer bij de gemeente op aan om een einde te maken aan de lozing van vuil water direct op de Mark. Het gaat zowel om de afvoer van rioolwater als om vervuild regenwater afkomstig van gebouwen en terreinen. Vooral lozingen van de bedrijven zijn een probleem.

Door de aanleg van de nieuwe riolering moeten de aanliggende bedrijven en woningen al hun afvalwater via het nieuwe riool afvoeren. De Wet Verontreiniging Oppervlaktewater (WVO) en de Wet Bodembescherming (WB) leggen deze verplichting op als een riool beschikbaar is binnen een afstand van 40 meter.

Het bedrag dat het college beschikbaar stelt is alleen bestemd voor het openbare gedeelte. De aanleg van rioleringen op particulier terrein is hierbij niet inbegrepen. De kosten hiervan komen voor rekening van de eigenaren. Verder zijn eigenaars/gebruikers vanaf het moment dat zij zijn aangesloten op de gemeentelijke riolering rioolrecht verschuldigd.

Breda, 15 december 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie