Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lunchvoorstelling Ten Liefde in Theater ad Rijn, Arnhem

Datum nieuwsfeit: 15-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Theater van het Oosten

Lunchvoorstelling Ten Liefde

Als vierde in de reeks lunchvoorstellingen in Theater aan de Rijn presenteert Theater van het Oosten Ten Liefde van Ko van den Bosch.

Ten Liefde is een moderne liefdesgeschiedenis die Van den Bosch baseerde op Shakespeareís Romeo en Julia. In Van den Bosch' versie is Julia geen veertien, maar vijfendertig. Romeo is veertig en heeft twee kinderen die naar de crèche gebracht moeten worden. Twee volwassen geliefden die door elkaar worden aangetrokken, maar door de hectiek van het moderne leven onbereikbaar voor elkaar zijn. Ze moeten zich losrukken uit een overvol leven voor ze bij elkaar kunnen zijn. Drukke agendaís, mobiele telefoons, antwoordapparaten, exen, kinderen: ze zijn ermee vergroeid en worden erdoor van elkaar gescheiden. Nu, oog in oog met een onweerstaanbare liefde, scheuren de twee zich los om de sprong naar elkaar te wagen.

Ten Liefde is te zien in Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42 in Arnhem op woensdag 15, donderdag 16 en zaterdag 18 december* om 12.30 uur, met voor of na de voorstelling gelegenheid om te lunchen. Op zondag 19 december is Ten Liefde als matinee te zien om 14.30 uur. Reserveren kan telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur: 026-4437655.


*Op zaterdag 18 december houdt dramaturg Leo zum Vörde sive Vörding na afloop van de voorstelling een vraaggesprek met de spelers waarbij het publiek van harte welkom is.

Ten Liefde een productie van Theater Bellevue tekst Ko van den Bosch regie Ola Mafaalani composities Jan Kooper decor Marcus Azzini spel Malou Gorter en Bart Klever première 7 november 1999 in Theater Bellevue

De pers over de voorstelling:

'Het nieuwe stuk van Alex díElectrique-voorman Ko van den Bosch is niet alleen briljant geschreven, het is ook nog eens briljant geregisseerd door de jonge regisseuse Ola Mafaalani. (...) Bart Klever en Malou Gorter verleiden je waar je bij staat.' Algemeen Dagblad, Wijbrand Schaap

'Ten Liefde swingt van levenslust, brult van bronstigheid en jankt van liefdespijn.' de Volkskrant, Marijn van de Jagt

'Kitsch en kunst vormen een paar waarvan de heftigheid doet denken aan het expressionistisch-absurdistische dada-toneel van Alex d'Electrique. (...) ...het is fijn om op klaarlichte dag een theater knock-out te verlaten.' NRC Handelsblad, Anneriek de Jong

Voor meer informatie of foto's kunt u contact opnemen met de afdeling afdeling publiciteit van Theater van het Oosten: 026-4437655.

Speeldata


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie